Megkezdődtek a tárgyalások a skandináv SAS és a Turkish Airlines között, melynek köszönhetően 2015. október 25-től a török nemzeti fuvarozó egy résidőpárt vesz át a londoni Heathrow repülőtéren.

A skandináv társaság Airbus A320-as típusú repülőgépe.(Fotó: Bodorics Tamás - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A skandináv társaság Airbus A320-as típusú repülőgépe.
(Fotó: Bodorics Tamás – AIRportal.hu)

Az ügylet értéke a SAS közleménye szerint összesen 22 millió dollár, amely 2015 második negyedévében kerül kifizetésre a török fél által.

A skandináv vállalat jelenleg arra törekszik, hogy megteremtse az egyensúlyt a járatsűrűség és a kapacitás között, így miután 2015 februárjában már megváltak egy kora reggeli résidőtől, most egy délutánit értékesítenek.

A megmaradt napi 19 résidő továbbra is biztosítja a SAS pozícióját a Heathrow légikikötőn, így a légitársaság az ötödik legnagyobb vállalat lesz London elsőszámú repülőterén, legalábbis ami a heti járatszámokat illeti. A társaság jelenleg Göteborg, Koppenhága, Oslo, Stockholm és Stavanger városaiból közlekedik a brit fővárosba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég tájékoztatása alapján a jelenlegi tárgyalások után nem terveznek további csökkentéseket a repülőtéren.

Október 25-től a Turkish Airlines összesen heti 38 résidővel fog rendelkezni a Heathrow repülőtéren, mely járatok jelentős része a társaság legnagyobb bázisát, Isztambult kapcsolják össze Londonnal.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!