Holland források szerint egy repülőt eltérítettek szerdán a holland légtérben; a védelmi minisztérium megerősítette, hogy két F-16-os vadászgép kíséretében a repülő leszállt a schipholi repülőtéren, ám valószínű, hogy tévedés okozta vaklármáról van szó.

Az NRC Handeslblad holland újság honlapján idézett egy női utast, aki a gép fedélzetéről azt közölte, hogy “minden nyugodt, az utasok 20 percen belül elhagyhatják a repülőt”.

A Reuters hírügynökségnek a Vueling légitársaság szóvivője azt mondta, hogy a túszejtésről szóló jelentések az irányítótorony és a gép pilótája közötti félreértésen alapultak. Az Airbus 320-as repülő a dél-spanyolországi Malagából Amszterdamba tartott, amikor 13:45 órakor túszejtésről kaptak riasztást a holland hatóságok.

Délelőtt egy terminál lezárásával került be Amszterdam a hírekbe

A szerdán délelőtt Amszterdamból érkező budapesti járatokat nem érintette a Schiphol repülőtér C termináljának lezárása, és jelenleg nincs olyan információ, hogy a későbbiekben érintené – közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport (BA) vállalati és közkapcsolati igazgatója szerdán az MTI megkeresésére.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hardy Mihály elmondta: eddig rendben megérkeztek a járatok. A menetrend szerint délután is jön gép Amszterdamból, de egyelőre nem tudnak arról, hogy késve érkezne. A BA nem kapott olyan információt sem, hogy a Budapestről induló járatok ne tudnának leszállni a Schiphol reptéren.

Az amszterdami Schiphol repülőtér C terminálját szerdán zárták le, miután a közelben bombát találtak. Karin Heldeweg, a légikikötő szóvivője szerint “erős a gyanú”, hogy világháborús bombáról van szó, ezért elővigyázatosságból evakuálták a reptér C terminálján tartózkodókat. A szóvivő szerint a terminál lezárása előbb-utóbb járattörlésekhez és késésekhez fog vezetni.

A Schiphol Európa ötödik legforgalmasabb repülőtere. Tavaly mintegy 45 millióan vették igénybe. A C terminálon kezelik egyebek mellett a schengeni övezet tagországaiba, így Franciaországba, Németországba, Spanyolországba és Olaszországba induló járatokat.

A robbanószerkezetre reggel bukkantak rá a reptéren folyó építési munkálatok közben egy olyan helyen, amelynek közelében sok indulási és érkezési kapu van.

Forrás: MTI

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!