A Singapore Airlines közép- és hosszútávú járatokat üzemeltető leányvállalata, a Scoot már készül gépparkja bővítésére, hiszen 2014 novemberében veheti át első Boeing 787-9 szélestörzsű repülőgépét, mellyel a Dreamliner legújabb alváltozatának első üzemeltetői között lesz – írja a CAPA Centre For Aviation légiközlekedési szakportál.

Jelenleg hat darab Boeing 777-200 típusú repülőgéppel közlekedik a légitársaság, azonban ezek a vasmadarak 2015 közepéig elhagyják a flottát, és csatlakoznak a thaiföldi testvérvállalathoz, a NokScoot-hoz. Ez a modernizáció igencsak fontos szerepet játszik a vállalat fejlődésében, hiszen a Dreamlinereknek köszönhetően nagyobb költséghatékonyságot érhet el a Scoot.

Nem csupán a Boeing 787-9-es altípus lesz jelen a légitársaságnál, hanem a már több, mint száz példányban legyártott 787-8 típus is megtalálható lesz a szingapúri low-cost modellben működő légifuvarozónál 2015 közepétől, vagyis a triplahetesek nyugdíjazásával párhuzamosan. Míg a rövidebb törzsű Dreamliner 330 üléssel kerül leszállításra, addig a Boeing 787-9-es 375 üléssel várja az utasokat. Mindkét változat kétosztályos elrendezésben közlekedik majd.

A Scoot Boeing 787-9 turistaosztályának látványterve. A szingapúri low-cost modellben működő légitársaság kétosztályos elrendezésben kívánja közlekedtetni repülőgépeit. (Grafika: Scoot) | © AIRportal.hu

A Scoot Boeing 787-9 turistaosztályának látványterve. A szingapúri low-cost modellben működő légitársaság kétosztályos elrendezésben kívánja közlekedtetni repülőgépeit. (Grafika: Scoot)


Habár a 2014-es évben a növekedés kissé parkolópályára kerül, ám az év vége felé várható új típus bevezetése fontos mérföldkövet jelenthet a vállalat történetében. Mindezek mellett a nagyobb fejlődés a jövő évtől kezdődhet meg, mikor is a szolgálatot teljesítő repülőgépek száma 50%-kal fog növekedni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Dreamlinerek megjelenése a Scoot-nál annak köszönhető, hogy 2011-ben a Singapore Airlines az általa leadott 787-9 rendeléseket átadta leányvállalata számára, ezzel egyidőben tíz gépes rendelést konvertált át a kisebbik Dreamlinerre.

A tervezett átvételi menetrend szerint a novemberben átadásra kerülő első példányt követően még öt Boeing 787-9 és három vagy négy 787-8 érkezik a Scoot-hoz 2015-ben, majd pedig 2016-ig az összes repülőgép megérkezik a szingapúri légifuvarozóhoz.

Íme a Business Class látványterve! Bár low-cost modellben üzemel a Singapore Airlines által létrehozott légifuvarozó, de az üzleti osztályt elengedhetetlennek vélték. (Grafika: Scoot) | © AIRportal.hu

Íme a Business Class látványterve! Bár low-cost modellben üzemel a Singapore Airlines által létrehozott légifuvarozó, de az üzleti osztályt elengedhetetlennek vélték. (Grafika: Scoot)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!