Heti négy járatpárral köti össze Seattle-t az ír fővárossal az Aer Lingus, mely elsőként nyit járatot a nyugati-parti nagyváros és Írország között.

Az első, EI142-es számú járatot az amerikai nagyvárosból május 18-án teljesítette a cég EI-DAA lajstromjelű Airbus A330-200-as repülőgépe. A járat indulása egyben az Alaska Airlinesszal kötött interline megállapodás életbelépését is jelenti, amely révén lényegesen könnyebb az átszállás az írek hosszútávú hálózatára és viszont.

Ez a légitársaság második, idén megnyitott transzatlanti útvonala, a márciusban elindult Dublin – Philadelphia járat után, amely olyan népszerű lett az utasok körében, hogy május 18-tól a nyári csúcsidőszak végéig napi rendszerességgel közlekednek az Aer Lingus gépei Írország és Pennsylvania legnagyobb városa között.

„Seattle jó ígéretet hordoz magában az Aer Lingus számára, mert a régióval erős gazdasági kapcsolat áll fent, ezáltal az üzleti és szabadidős célú utazások is jól üzemeltetetővé teszik a járatot” – mondta el Mike Rutter, a cég vezérigazgatója.

Hozzátette, az Alaska Airlinesszal kötött partnerség révén utasaik Hawaiitól Alaszkáig számos célállomásra kényelmesen tudnak átszállni a cég ügyfelei.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A brit gyökerű IAG-holding alá tartozó Aer Lingus ír légitársaság jelenleg 54 gépes flottát üzemeltet, hosszútávú járathálózatát tizenhárom Airbus A330-200-assal és négy Boeing 757-200-assal szolgálja ki.

Fotó: AIRportal.hu