A hír önmagában nem meglepő hiszen az amerikai repülőgépgyár egyik központja is a Washington állambeli Seattle melletti Everettben található és igencsak gyakorta, sőt rendszeresen fordul elő, hogy a legújabb Boeingek különböző teszteken, berepüléseken esnek át mielőtt a megrendelőjük átvenné őket, csakhogy most egészen másról van szó.

A hét elején egy Boeing 787 Dreamliner vendégeskedett a seattle-i Tacoma nemzetközi repülőtéren, ahová azért érkezett, hogy ellenőrizzék a légikikötő készen áll-e a vadonatúj típus fogadására és kiszolgálására – számolt be a seattlepi.com helyi hírportál.

A típust elsőként üzembeállító All Nippon Airways még tavaly decemberben jelentette be, hogy közvetlen járatot nyit Tokió-Narita és Seattle városa között. Az All Nippon Airways Dreamlinerjeinek az első amerikai célállomása lesz a Seattle-Tacoma International Airport.

A légitársaság facebook közleménye szerint a Tokió-Narita és Seattle közötti járat július 25-én indul. A járatot kezdetben Boeing 777-300ER típussal teljesítik és csak később váltanak a Boeing 787 Dreamlinerre.

A Sea-Tac reptér a hétfői nap folyamán a ZA005 gyári számú Boeing 787-est látta vendégül. A jelentések szerint a tesztek rendben és eredményesen zajlottak, minden szükséges kiszolgáló rendszert sikerült ellenőrizni. A tesztrepülőgépként szolgáló, GEnx hajtóművekkel szerelt Dreamliner mindössze két órát töltött a három futópályával rendelkező repülőtéren.

Az All Nippon Airways 2011. szeptember 26-án vette át első Boeing 787-8 típusú új generációs szélestörzsű utasszállító repülőgépét, azóta összesen 7 Dreamliner teljesít szolgálatot a flottában. A japán légitársaság a Rolls-Royce Trent 1000 típusú hajtóműveivel, valamint kétféle kabinkonfigurációval üzemelteti a típust. Az ANA-nál jelenleg 5 darab 264 üléses és 2 darab 158 üléses Boeing 787-es teljesít szolgálatot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az All Nippon Airways összesen 40 darab Boeing 787-8 típusú repülőgépet rendelt. A hosszú távú, nemzetközi járatokra a Star Alliance légiszövetségi taglégitársaság a 158 üléses változatot alkalmazza.

Fotó: All Nippon Airways

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!