50 magyar profi búvár egyenként milliós értékű felszerelését hagyta Hurghadában a Wizz Air, holott az érintett utasok külön fizettek a túlsúlyért.

Hurghadából érkezett haza mintegy 50 magyar búvár a hosszú hétvégén Ferihegyre a Wizz Air légitársasággal, a reptéren azonban kisebb sokkot kaptak. Hiába várták ugyanis a poggyászkiadónál az elcsomagolt búvárfelszerelésüket, egy sem érkezett meg – adta hírül az index.hu cikke.

A többnyire profi búvárok teljes felszerelését tartalmazó csomagok értéke egyenként 700 ezer és másfél millió forint között mozog, vagyis összessen nagyjából 50 millió forintnyi értékről van szó, többen még a búvárszámítógépüket is a bőröndjükben hagyták.

Hiába fizettek az utasok a csomagok után a súlytöbbletért, azt elfelejtették velük közölni, hogy a bőröndöket nem rakják fel a gépre.

Az index az esetről megkérdezte a Wizz Airt is:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Mivel aznap számos repülőgép-változtatás történt hálózatunkon, a járatot teljesítő repülőgépre a szokásosnál alacsonyabb poggyász-súlyhatár vonatkozott. A járatnak teljes ülőhely-kihasználtság mellett elegendő mennyiségű üzemanyagra volt szüksége, hogy biztonságban visszarepüljön Budapestre. Ezeket a körülményeket figyelembe véve az említett felszerelést hátra kellett hagynunk” – közölte a lap megkeresésére Doug Oliver, a Wizz Air kommunikációs osztályvezetője.

Szerinte vizsgálják a lehetőségét, hogy hogyan tudnák idereptetni a hátra hagyott poggyászt, de ha nem sikerül más megoldást találni, a következő Wizz Air járat hozza majd el őket Hurghadából Budapestre, amely “sajnálatos módon” csak augusztus 29-én közlekedik majd. Doug Olivert egyébként az ügyfélszolgálat úgy informálta, hogy minden érintett utast külön tájékoztatnak a késő poggyászokról – írja az index.hu cikke.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!