Hat EC145 T2-es helikoptert vásárolt az Airbus Helicopters kéthajtóműves EC145-ös helikopercsaládjából Észak-Rajna-Vesztfália rendőrsége. A helikopterek leszállítását 2016-17-re tervezik.

Németország tizenkét rendőrségi légi egységének egyik legnagyobbikát üzemelteti Észak-Rajna-Vesztfália tartományi rendőrsége, a Landespolizei Nordrhein-Westfalen, amely az egyik legnépesebb szövetségi tartományban működik, olyan nagyvárosokkal, mint Köln, Düsseldorf, Dortmund és Essen (itt játszódik a népszerű, Cobra 11 TV-sorozat is, melynek főszereplője a Semir Gerkhan nevű autópálya rendőr – a szerk.).

„Az EC145 T2 világ legmodernebb rendvédelmi helikoptereként nyújtott teljesítményével tökéletesen megfelel a Landespolizei Nordrhein-Westfalen feladatai széles skálájának” – magyarázta Thomas Hein, az Airbus Helicopters alelnöke. „Az EC145 T2 fejlesztésekor kifejezetten számoltunk a rendőri feladatokkal és szorosan együttműködtünk a rendőrség pilótáival és tisztjeivel, hogy a gép megfeleljen a bevetési igényeiknek.”

A Landespolizei Nordrhein-Westfalen az EC145 T2 második német vásárlója az ugyancsak hat gépet tavaly decemberben rendelő Baden-Württenberg tartományi rendőrsége után.

Az EC145 T2, az Airbus Helicopters EC145-ös családjának legújabb tagja Arriel 2E hajtóművekkel repül, felszerelték a vállalat Fenestron burkolt farokrotorjával, a továbbfejlesztett fő- és farokrotor-áttétellel, valamint beépítetták a Helionix innovatív új digitális avionikáját, beleértve a négycsatornás robotpilótát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

D-HADW Airbus Helicopters EC 145T2 Ferihegyen, mely október végén tartott bemutatót a potenciális magyarországi vásárlóknak. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

D-HADW Airbus Helicopters EC 145T2 Ferihegyen, mely október végén tartott bemutatót a potenciális magyarországi vásárlóknak. (Fotó: AIRportal.hu)


A rendfenntartó erőknek szánt konfigurációja részeként az EC145 T2 modern bevetés-vezérlő rendszerrel szerelhető fel, ami komoly segítség a rendőrségi feladatok végrehajtásában. Az elsődleges funkció, a kutatás és felderítés céljaira felszerelhetők infravörös (FLIR, Forward-Looking Infrared) és nappali kamerák, amelyeket a személyzet egyik tagja kezel a földi erőkkel zajló kommunikációval és adatcserével együtt.

A Landespolizei Nordrhein-Westfalen jelenleg EC155-ösöket és BK117-eseket használ, mindkét típust az EC145 T2 váltja majd. Németország rendőrségi erői hamarosan tiszta Airbus Helicopters flottákkal repülnek majd.

Az Airbus Helicopters a rendvédelmi erők helikopterei terén globális piacvezető, az elmúlt tíz évben ezeknek a gépeknek több mint 50 százalékát szállította a megrendelőkhöz. Ebben a szegmensben az Airbus Helicopters legfontosabb piaca Európa és Észak-Amerika, itt a piaci részesedése 44 illetve 28 százalék. Európában a könnyű kéthajtóműves EC135-ös és EC145-ös gépcsaládok a legsikeresebb helikopterek ebben a piaci szegmensben, a részesedésük a flottából megközelítőleg 46 százalék.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!