Sikeresen zárultak a Tu-204SM típusváltozatának nagy intenzitású elektromágneses térben végzett tesztjei – tájékoztatott legújabb típusának berepülési programjáról a Tupoljev Tervező Iroda.

A HIRF (High Intensity Radiated Fields), azaz nagy intenzitású elektromágneses térben végzett ellenőrző tesztek előzetes eredményei szerint a Tu-204SM megfelel a hatósági tanúsító eljárásban foglalt alapkövetelményeknek.

A földön végzett tesztek során a Tu-204SM rendszereinek bizonyítania kellett, hogy műszerei kellő biztonsággal működnek a különböző rádió-, és televízió állomások, vagy éppen radarhullámok magas intenzitású elektromágneses sugárzásaival szemben.

A Tu-204SM a nagyhírű Tupoljev tervezőiroda új fejlesztése. A középhatótávú, kétosztályos elrendezésben 175 utas szállítására alkalmas típust a versenyképesség növelése érdekében a legújabb avionikai és fedélzeti rendszerekkel igyekszik felvértezni a gyártó.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kicsit megkésve és akadozva, de afféle új generációs típusnak szánják a Tu-204SM változatot
(Fotó: Tupolev Design Bureau)


Az első üzembeállító a moszkvai központú Red Wings lehet, amely 2010-ben 44 darab Tu-204SM-re jelentette be igényét. A finanszírozásban keletkezett gondok, valamint a berepülési program késedelme miatt azonban idén márciusban már csak 15 gép beszerzéséről nyilatkozott a légitársaság, sőt komoly érdeklődését fejezte ki az Airbus A321-es iránt.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!