Siker koronázta az olasz Piaggio Aero, a Las Vegas-i NBAA 2013 szakmai kiállításon való részvételét. A kínai SR Jet a leányvállalata számára rendelt két darab P180 Avanti II típusú gépet és nyolc darabra opciós előszerződést is kötött.

A Piaggio kínai forgalmazó partnerén, a CAEA Aviation Investments-en keresztül értékesíti és szállítja le a Sparkle Roll Aviation számára a gépeket. A Sparkle Roll Aviation üzleti, charter és ingajáratok teljesítésére kívánja használni a P180 Avanti II módosított változatait.

A megrendelő saját igényeinek megfelelően átalakíttatja a gépeit a Piaggio Aero szakembereivel. A módosítások plusz üzemanyagtartályokat, nagyobb csomagteret és fedélzeti mosdót tartalmaznak. A többlet üzemanyag nagyobb hatótávot eredményez, így Pekingből elérhetővé válhat Hajnan vagy akár a vietnámi Hanoi is.

Giuliano Felten, a Piaggio Aero vezérigazgató helyettese az NBAA-n kifejtette, hogy hatalmas siker ez a megrendelés, amely a CAEA Aviation-nal tett közös marketing erőfeszítéseknek köszönhető és nagyon büszke a kiterjesztett hatótávolságú gépre, amely így hosszabb útvonalakon képes maximális kényelmet és biztonságot nyújtani utasai számára.

Az olasz cég nehéz időszakon van túl, hiszen a közelmúltban a legnagyobb Avanti üzemeltető az amerikai Avantair beszüntette működését és törölte 40 gépre szóló megrendelését. Az SR Jet ugyan nem rendelt ekkora mennyiséget, de az ázsiai óriás piacára való betörés nagy dolog egy kis európai gyártó életében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az első módosított P180 Avanti II átadásának időpontját 2014 márciusára datálja a gyártó.

P180 Avanti géppár (Forrás: Piaggio Aero)


A P180 Avanti a Piaggio Aero legimpozánsabb terméke, melynek semmivel sem összekeverhető sziluettjét még a laikus szemlélő is azonnal felismeri. A kissé bumfordi tolólégcsavaros gép 700 km/h utazósebesség mellett 2795 kilométeres hatótávval rendelkezik, amelyet a kínai megrendelő kedvéért 3200 kilométeres hatótávra növelt a gyártó.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!