A Singapore Airlines újabb Airbus A350 és A380 típusokra adott megrendelést. A mostani egyezmény 5 további A380 szállításáról és 20 db A350 példányról szól, köszönhetően a flottamodernizációs igényeknek. A megrendelés 7,5 milliárd dollárról szól és a szállítások 2017-től kezdődnek megolvasható a légitársaság közleményében.

Az 5 db A380-ról szóló rendeléssel kiegészül a szingapúri légitársaság Superjumbo flottája, míg az A350 XWB típusra leadott rendelés így kibővül az eddigi 20 db-os igénnyel. Ahogy az köztudott, az Airbus A350-es típusa a Rolls-Royce Trent XWB hajtóműveivel üzemel, így természetesen a Singapore Airlines is ezekkel az erőművekkel kapja meg repülőgépeit, míg az A380-as példányok a Trent 900-as hajtóművekkel lesznek szerelve.

A Singapore Airlines a világon elsőként állította forgalomba az Airbus A380-as típusát, mely azóta is szüntelen sikert produkál a vállalat hosszútávú járatain. Jelenleg 10 célállomáson üzemeltetik a Superjumbo-t, így Frankfurt, Hong Kong, London, Los Angeles, Melbourne, New York, Párizs, Sydney, Tokió és Zürich is az A380 fedélzetén utazva érhető el Szingapúrból. A légitársaság ma 19 A380-ast üzemeltet.

A légitársaság vezérigazgatója, Goh Choon Phong szerint, “ez a nagy megrendelés biztosítja számunkra a további növekedést, valamint összhangban van az eddig is alkalmazott politikánkkal a minél fiatalabb és modern flottával kapcsolatban. Ez is bizonyítja elkötelezettségünket szingapúri bázisunkkal kapcsolatban, valamint bizalmunkat a a prémium utazási szolgáltatások erősödő terén.”

A megegyezés része még 5 db A340-500-as repülőgép átadása a Singapore Airlines-tól az Airbus részére, ezzel is bizonyítva elkötelezettségüket a flottamodernizációval kapcsolatban, ez azonban a Szingapúr-Los Angeles és Szingapúr-Newark járatok megszüntetését jelenti.

Ez a gépbeszerzés azt is eredményezi, hogy a Singapore Airlines által megrendelt Boeing 787 Dreamliner repülőgépek egyenesen a cég low-cost leányvállalatához kerülnek, a Scoot-hoz. A cég flottájának 20 db 787-essel történő bővítése a low-cost légitársaság nagy sikerének és növekedésének köszönhető. Az első példányok várhatóan 2014-től látják el feladataikat a Scoot útvonalain.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mégsem valósul meg ez a festés: A Singapore Airlines Boeing 787 megrendelései a low-cost Scoot légitársasághoz kerülnek.
Fotók, grafika: Singapore Airlines

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!