Visszatér Athénba a Singapore Airlines. Jövő év júniusa és októbere között hetente kétszer közlekedő járatokkal a nyári csúcsszezonban mutatkozó keresletet szeretné kielégíteni a légitársaság, amely Boeing 777-es típusát állítja szolgálatba Szingapúrt és a görög fővárost összekötő régi-új útvonalán.

A Singapore Airlines csaknem egy éve, 2012 októberében döntött úgy, hogy felfüggeszti athéni járatainak üzemeltetését, de 2014. június 9-én ismét Athénba érkezik egy menetrendszerűen közlekedő szingapúri óriásgép, hogy újra indítsa az útvonalat, amely szezonális jelleggel, a tervek szerint október 9-ig fog az utazóközönség rendelkezésére állni.

A járatok hetente kétszer, hétfőnként és csütörtökönként fognak közlekedni Szingapúr és Athén között.

Az útvonal teljesítésére a flotta szélestörzsű, Boeing 777-200ER típusú repülőgépeit jelölte ki a társaság. A triplahetes ezen változatából 29 darab teljesít szolgálatot a Singapore Airlinesnál. A típus fedélzetén kétféle komfortosztály, Business és Economy vehető igénybe.

A menetrend szerint az SQ382-es járat éjjel 02:05-kor száll fel Szingapúrból és reggel 08:30-kor érkezik Athénba, majd az SQ381-es számú visszajárat délután 13:00-kor startol és hajnali 04:55-kor landol bázisrepülőterén, Szingapúrban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Szolgálatban az első vadonatúj Boeing 777-300ER

Ugyancsak friss hír a Singapore Airlines háza tájáról, hogy szeptember 27-én, Szingapúr – London oda-vissza útvonalon szolgálatba állt a flotta első új generációs kabinnal szerelt Boeing 777-300ER típusú repülőgépe. A légitársaság szeptember 19-én vette át a Boeingtől azt a 9V-SWU lajstromú megnövelt hatótávú 777-300-ast, amely 8 nappal később az első londoni járatát teljesítette és egyben hivatalosan is bemutatta a társaság legújabb, minden komfortosztályra szóló kabintermékeit.


Forrás: Singapore Airlines YouTube Csatorna

Mint arról korábban részletesen beszámoltunk a Singapore Airlines közel 150 millió dolláros beruházást végrehajtva teljesen új kabint vezet be első körben nyolc, egyenesen a gyárból érkező Boeing 777-300ER típusán.

A második gépet (9V-SWV) egyébként épp egy nappal korábban, szeptember 26-án vették át a szingapúriak. A kabinmegújító program tehát testet öltött, elindult az első járat és folyamatosan érkeznek a flottába a többi gépek is, amelyek a Singapore Airlines legmodernebb szolgáltatásait kínálják.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!