Görög start-up légicég nyit járatot Toronto-ba Budapestről heti két alkalommal, 2015. május 21-től a légitársaság és a Budapest Airport közlése szerint. A járatokat a cég Boeing 767-300-as gépei repülik majd a tervek szerint. A görög cég járatnyitásával a nyári időszakban már heti három járat is lesz Kanada és Magyarország közt, hiszen az Air Transat kanadai légitársaság még 2014. októberében jelentette be heti egyszeri Montreal/Toronto – Budapest járatát.

Kapcsolódó cikkek, előzmények Hosszútávú járat nyílik Horvátországból 2015.02.05.
Startra készen a SkyGreece (2014.06.13.)

A SkyGreece első és jelenleg egyetlen repülőgépe, az SX-BPN regisztrációjú Boeing B767-31A(ER) (Fotó: SkyGreece Airlines) | © AIRportal.hu

A SkyGreece első és jelenleg egyetlen repülőgépe, az SX-BPN regisztrációjú Boeing B767-31A(ER) (Fotó: SkyGreece Airlines)

A légitársaság logója. | © AIRportal.hu

A légitársaság logója.

A SkyGreece Airlines személyzete a cég Boeing 767-ese előtt. (Fotó: SkyGreece Airlines) | © AIRportal.hu

A SkyGreece Airlines személyzete a cég Boeing 767-ese előtt. (Fotó: SkyGreece Airlines)

A SkyGreece Airlines a mai napon bejelentette, hogy új közvetlen járatot indít a magyar fővárosból Torontóba május 21-től, heti két alkalommal. A görög központú légitársaság jelentősen növeli a Budapest és Toronto közötti légi kapcsolatokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A SkyGreece Airlines Boeing 767-300ER típusú gépe hetente 548 ülőhelyet nyújt Budapest és Toronto között, ami a legnagyobb kanadai városba irányuló menetrend szerinti forgalom mintegy 62 %-át teszi ki a nyári szezonban. A 2012-ben alapított görög légitársaság bejelentése szerint új torontói járatuk 2015. május 21-től minden csütörtökön és szombaton száll majd le Budapesten.

Magyarország kanadai nagykövete, Ódor Bálint üdvözölte az új közvetlen járat elindítását Budapest és Toronto között: „Az új járat nagymértékben hozzájárulhat a kétoldalú kapcsolatok további mélyítéséhez Magyarország és Kanada között, kereskedelmi, gazdasági és kulturális téren.”

Az új járat indításával kapcsolatban Denis Codere, a SkyGreece Airlines kereskedelmi igazgatóhelyettese elmondta: „Az elmúlt években számos alkalommal volt szerencsém találkozni a Budapest Airport képviselőivel. A közelmúltbeli tárgyalásaink során egyértelműen megerősítést nyert, hogy az új, Toronto és Budapest közötti légi összeköttetésünk sikere szinte biztosra vehető. A magyar turisztikai iparág minden évben növekszik, Budapest pedig egy kihagyhatatlan város a kanadai utazók számára.”

„Rendkívüli örömmel köszöntjük az idei év első járatfejlesztési bejelentését.” – jelentette ki Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: „A SkyGreece Airlines közvetlen járata Torontóba kiválóan ábrázolja elkötelezettségünket, hogy folyamatosan erősítsük Budapest légi járathálózatát, és utasainknak minél szélesebb választási lehetőségeket kínáljunk. A Magyarország és Kanada között létrejövő újabb légi összeköttetésből is jól látszik, hogy valós igény van a két ország közötti kapcsolatok további erősítésére.”

Lapunk múlt héten írta meg, hogy a görög SkyGreece Airlines járatot nyit a horvát főváros, Zágráb és a kanadai Toronto között.

Cikkajánló Budapestre jön az Air Transat (2014.10.15)

Az Air Transat kanadai légitársaság 2014 októberében jelentette be, hogy felveszi Budapestet is útvonalhálózatába. A kanadai légitársaság menetrendszerű heti járatot indít jövő júniustól Torontóból és Montrealból Budapestre. Az első Air Transat Airbus A330-200-as típusú repülőgép 2015. június 8-án délelőtt 11.10-kor száll le Budapesten. A kanadai légitársaság 345 személyes gépén 12 helyet töltenek meg a Club Class utasai, a fennmaradó 333 ülőhelyet pedig a hagyományos turista (economy) osztálynak tarják fenn.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!