A SkyTeam légiszövetség teljes jogú tagja lett a Saudia légitársaság. Szaúd-Arábia nemzeti légitársaságaként működő vállalat az “égi csapat” első közel-keleti tagja, sorrendben a tizenhatodik csatlakozó.

A csatlakozási ceremóniára a szaúd-arábiai Dzsiddában került sor. Dzsidda az ország második legnagyobb városa, ahonnan akárcsak Dammamból, vagy a fővárosból, Rijádból is járatokat üzemeltet a Saudia. A légitársaság mintegy 51 új, ebből 23 szaúdi járattal bővíti a SkyTeam globális útvonalhálózatát. Az új célállomások között olyan városok vannak, mint Iszlámábád (Pakisztán), Colombo (Srí Lanka), vagy Alexandria (Egyiptom).

A Saudia csatlakozásával igen fontos piachoz jutott a SkyTeam, a töretlenül fejlődő közel-keleti régió üzleti és turisztikai jelentőségét Michael Wisbrun, a légiszövetség ügyvezető igazgatója is kiemelte köszöntőjében.

A Saudia SkyTeam-hez való integrálódásához hosszú út vezetett. A légitársaság egy négy éves programba kezdett bele a teljes szövetségi rendszer átvételének pontos előkészítése, valamint saját struktúrájának átszervezése érdekében. Utóbbi még most is folyamatban van és csak 2013-ban zárul. A kereskedelmi és üzemeltetési politka, a pénzügyi alapok és az informatikai háttér megújításán túl – a térségben az Emirates, valamint az Etihad után harmadik legnagyobbként működő – Saudia 90 új repülőgépet is szolgálatba állít.

A csatlakozási ünnepségen a Saudia két a SkyTeam szövetség különleges festését viselő repülőgépét is bemutatta, egy szélestörzsű Boeing 777-200-as (lajstroma: HZ-AKC) és egy keskenytörzsű Airbus A320-as (lajstroma: HZ-ASF) is ezentúl a szövetségi tagság büszke hirdetője lesz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szövetségi festésű Saudia gépek leleplezése a csatlakozási ceremónián (Fotó: SkyTeam)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!