A JD Power piackutató szerint soha nem voltak olyan elégedettek az amerikaiak a repülőtereikkel, mint most. A listát a Sacramento Nemzetközi Repülőtér nyitja, és La Guardia zárja.

A piackutató állításait a Lonley Planet utazási szaklap szemlézte. A JD Power az általános fogyasztói elégedettséget mérte a nagyon nagy, nagy és közepes forgalmú amerikai repülőterekkel kapcsolatban. Az utasokat hat pontról faggatták: a terminál szolgáltatásai, a repülőtér elérhetősége, az utasbiztonsági ellenőrzés, a poggyászfelvétel, az utasfelvétel/poggyászleadás, az éttermek, illetve az egyéb boltok minőségére voltak kíváncsiak a kérdezőbiztosok.

A tanulmány fő megállapítása, hogy mindegyik repülőtér kreatív és alternatív megoldásokat talált arra, hogy a folyamatos építkezések és egyéb munkálatok ellenére is jó legyen az utasok elégedettsége. A repülőterek általában új technológiákkal (mobiltelefonos alkalmazások, automatizált beléptető rendszerek) próbálják feledtetni a többi kellemetlenséget.

Fotó: Sacramento International Airport

Az ezerpontos skálán összességében a repülőterek 749 pontot szereztek, 18 ponttal többet, mint egy évvel korábban, ez új rekordnak számít a JD Power felmérésében. A leginkább az utasbiztonsági ellenőrzés és a poggyászfeladás minősége javult, utóbbi leginkább az automatizált, utasok által használható leadó pontok miatt.

Minden repülőtér nagyon sok pénzt áldozott arra, hogy újabb áramfelvételi és töltési pontot alakítson ki, és az internetet biztosító hotspotok is jelentős számban gyarapodtak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Összességében a legtöbb pontot 810-es a Sacramento Nemzetközi Repülőtér szerezte Indianapolis és Anchorage előtt, a legrosszabb repülőterek a megkérdezettek szerint Los Angeles, Newark-Liberty és LaGuradia, utóbbi reptér messze a legalacsonyabb, 654 pontos eredménnyel zárt.

Kategóriákra bontva a nagyon nagy forgalmú repülőtereknél Orlando, Detroit és Las Vegas végzett a dobogón, a legrosszabbak Newark, Los Angeles, és Chicago voltak.

A nagy repülőtereken a legjobban az utasok a Santa Ana-i John Wayne Repülőteret, Tampát és Dallas-Love Fieldet látták, a legrosszabbnak pedig Fort Luderdale-t, Philadelphiát és LaGuardiát minősítették.

A közepes repülőterek kategóriájában a dobogón Sacramento, Indianapolis és Anchorage végzett, a listát pedig Kahului (Hawaii), Cleveland és Bradley zárja.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!