Madridból, Barcelonából és Málagából indít belföldi járatokat Spanyolországban az idei téli menetrendtől kezdődően a Norwegian. A low-cost modellben működő norvég légitársaság a Kanári-szigeteket veszi célba Tenerifével, Gran Canariával és Fuerteventurával összeköttetést biztosítva.

Norwegian Boeing 737 crew. (Fotó: Norwegian Air Shuttle) | © AIRportal.hu

Norwegian Boeing 737 crew. (Fotó: Norwegian Air Shuttle)

Továbbfejleszti spanyolországi kapacitásait az igényes low-cost légitársaságok táborát erősítő Norwegian, miután október 25-től már nemcsak nemzetközi, hanem belföldi útvonalakat is kínálnak az utasaiknak. A spanyol légiközlekedési piacon 2003-ban megjelent Norwegian az utasforgalma alapján napjaink hetedik legnagyobb légitársasága az országban bázissal rendelkezők közül. A társaság spanyol járatokat teljesítő gépein eddig több mint 17 millió utas fordult meg.

A Norwegian jelentős erőket koncentrál Spanyolországra: 15 repülőtérről, beleértve hat bázisukat, az alicanteit, a barcelonait, a madridit, a málagáit és a Kanári-szigeteken Gran Canarián, valamint Tenerifén működőket 133 útvonalat üzemeltetnek. Sokatmondó adat az is, hogy a teljes, jelenleg 97 Boeinget számláló géppark egyötöde állomásozik spanyol földön, ahol a légitársaságnak csaknem 900 alkalmazottja van.

A három spanyol nagyvárosból indított belföldi járatokkal a Norwegian hetente 10416-nál is több, vagyis a 2016 márciusáig tartó téli szezonban összességében mintegy 230 ezer ülőhelyet tesz elérhetővé az Ibériai-félsziget és a Kanári-szigetek között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A norvég flotta egyik Wi-Fi kupolás Boeing 737-800NG gépe.(Fotó: Norwegian Air Shuttle) | © AIRportal.hu

A norvég flotta egyik Wi-Fi kupolás Boeing 737-800NG gépe.
(Fotó: Norwegian Air Shuttle)

Madrid és Las Palmas, valamint Madrid és Tenerife North repülőterei között október 25-től napi egy járatot, Barcelona és Las Palmas között heti három, Barcelona és Tenerife North között heti négy, míg Málaga és Tenerife South között október 26-i kezdettel heti kettő járatot üzemeltetnek.

Október 27-től Barcelona és Fuerteventura között heti háromszor, 30-ától pedig Málaga és Las Palmas között heti kétszer közlekednek Boeing 737-800NG típusok, amelyek a spanyol belföldi légiforgalomban minden más, így a hazai légitársaságokat is megelőzve biztosítanak Wi-Fi internet hozzáférést a fedélzeten.

A Norwegian közlése szerint a meghirdetett útvonalakon a legújabb, 186 üléses Next Generation 737-eseikkel szállítják utasaikat, akik így nemcsak a fedélzeti Wi-Fi-t és az azon keresztül elérhető, fizetős mozi és televíziós tartalmakat, hanem a Boeing SkyInterior (BSI) kabinberendezést is élvezhetik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!