Április végétől az easyJet összes járatán elérhető az online utasfelvétel, a reptérre érkezőknek csupán a csomagjaikat kell feladniuk a Bag Drop feliratú pultoknál. A nyomtatott beszállókártyákkal egyszerűbb, gyorsabb és könnyebb lesz az utazás – ígéri a légitársaság. Az easyJet eközben már a mobil becsekkolást is teszteli 6 nagyobb európai repülőtéren. Mobilalkalmazása segítségével akár 10 másodperc alatt is becsekkolhatnak az utasok az iPhone és Android típusú készülékeiken keresztül – adta hírül közleményében a légitársaság.

Az easyJet összes járatára érvényes április 30-tól az online check in, így a beszállókártyákat mostantól otthon kell kinyomtatni az utazóknak. A fejlesztés nyomán a reptéri sorbaállás megszűnik, a csomagfeladás után a beszállásnál felmutatott, nyomtatott úti dokumentumokkal egyszerűen és gyorsan bonyolíthatják utazásukat az easyJet ügyfelei. A beszállókártyát az indulás előtt leghamarabb 30 nappal, legkésőbb pedig felszállás előtt 2 órával lehet kinyomtatni.

Az easyJet okostelefon fronton is innovációkat tesztel: megújult mobilalkalmazása révén akár 10 perc alatt is előkészíthetjük majd úti dokumentációnkat. A mobil check-in tesztelésben a londoni Stansted és Southend, a manchesteri, az edinburghi, az amszterdami és a nizzai repülőterekről induló easyJet járatok vesznek részt. Az új rendszer segítségével a beszállókártya könnyedén letölthető és elmenthető iPhone vagy Androidos készülékükre. A digitális beszállókártyák előnye még, hogy letöltés után a telefonon mindig elérhetőek, nincs szükséges internet kapcsolatra a kártya megtekintéséhez, így későbbi megnyitásuk sem jelent plusz roaming költséget. Az alkalmazás rendelkezik az Apple népszerű Passbook funkciójával, amely lehetővé teszi, hogy az utasok egy helyen tárolják a beszállókártyákat a következő utazásig.

Peter Duffy, az easyJet marketing igazgatója a következőket mondta a fejlesztés kapcsán:
„Nagyon örülünk, hogy tesztelhetjük a mobiltelefonos beszállókártyákat. Utasaink visszajelzései alapján ez egy igen népszerű kiegészítője lesz a díjnyertes alkalmazásunknak. Eddig is az egyik leggyorsabb applikációval büszkélkedhettünk, a mobiltelefonos beszállókártyák pedig a következő fontos lépést jelentik az iránti törekvéseinkben, hogy az utazást könnyebbé és megfizethetőbbé tegyük.”

Az easyJet azt tervezi, a tesztek során úgy bővítik az alkalmazást, hogy egy készüléken akár egyszerre több beszállókártyával is be lehessen csekkolni, így a jövőben egy okostelefon elegendő lehet az összes családtag utazási dokumentumainak tárolásához.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az easyJet mobilalkalmazásáról:
• 2011-ben indult alkalmazást eddig több mint 4,5 millióan töltötték le Android és iPhone operációs rendszerekre.
• Az applikáció lehetővé teszi az utasok számára, hogy repülőjegyet foglaljanak, válogassanak az árak között, de lehetőség nyílik az ülőhely előzetes lefoglalására, a csomag hozzáadására és hotelek kiválasztására is.
• 7 nyelven érhető el: angolul, franciául, németül, spanyolul, olaszul, hollandul és portugálul.
• Az alkalmazás az elmúlt években számtalan elismerést kapott – köztük Travolution Awards legjobb mobilapplikáció díját 2012-ben.

easyJet “löket” Ferihegyen. (Fotó: Samu Ádám / AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!