A Star Alliance légiszövetség igazgatótanácsának bejelentése szerint a döntéshozó testület egyöntetűen elfogadta az Eva Air csatlakozási kérelmét. Az 1989 óta működő tajvani légitársaság 2013-tól lesz a Star Alliance teljes jogú tagja.

Az Eva Air nagyon hasznos tagja lesz a Star Alliance-nak mivel részvételével számos új járattal fog bővülni a szövetség globális útvonalhálózata, különös hangsúlyt helyezve az egyre növekvő távol-keleti térségre – nyilatkozta Mark Schwab, a Star Alliance vezérigazgatója.

A csatlakozási kérelem jóváhagyásával most az operatív munkálatok veszik kezdetüket az integrálódási folyamatban. A légitársaságnak ugyanis be kell vezetnie a Star Alliance alapvető rendszereit. Ebben a munkában lesz segítségére az Eva Air-nek a már Star Alliance tag Air China, amely felvállalta a mentori szerepet.

Az Eva Air mintegy 60 járatot üzemeltet. Repülőgépflottája 6 darab McDonnell Douglas MD-90 típusú sugárhajtású repülőgépet leszámítva csak és kizárólag szélestörzsű típusokból áll. Az utasszállító flottában 15 Boeing 777-300ER, 7 Boeing 747-400, 11 darab Airbus A330-200 és 3 A330-300 teljesít szolgálatot.

A vállalat központja Taipeiben van, a légitársaság útvonalhálózata innen köti össze Európát, Ázsiát, az Egyesült Államokat, Ausztráliát és Óceániát. Az Eva Air megbízott képviselő útján Magyarországon is jelen van.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Star Alliance légiszövetséget 1997-ben alapították. Jelenleg 26 tagja van, központja a németországi Frankfurtban található. A taglégitársaságok összesen 4386 repülőgépet számláló flottával üzemeltetik saját, illetőleg légiszövetségi járataikat.

Forrás: Star Alliance / Eva Air

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!