Felállította az Airbus az A350XWB üzemeltetők pilótaképzésére szolgáló szimulátort. A vadonatúj berendezés az Airbus toulouse-i Flight Training Centrumában várja növendékeit, de csak azután, hogy az illetékes légügyi hatóságok megadják rá a hitelesítő típusengedélyt.

Az Airbus teljes értékű (FFS – Full Flight Simulator) A350XWB szimulátora valójában már hónapokkal ezelőtt elfoglalta helyét a kiképzőbázison, de csak most táplálták bele azokat a karakterisztikákat, amelyeket a berepülési program során a prototípusok teljesítményéből nyertek, hogy a készülék a lehető legvalóságteljesebb legyen.

A kanadai CAE 7000-es sorozatán alapuló szimulátor így futhat csak neki annak a tanúsító eljárásnak, amelyet többek közt az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség, az EASA szakemberei fognak végezni, és amelynek eredményeképp a szerkezet hitelesített oktató-kiképző szimulátorrá válhat.

Az A350XWB szimulátor különlegessége, hogy ez az Airbus toulouse-i bázisának első, teljesen elektromos hajtásrendszerű szimulátora, amely legalább ugyanolyan, de akár jobb teljesítményt is nyújt, mint a hidraulikus felépítménnyel működőek, az energia takarékossági és környezetvédelmi előnyeiről nem is beszélve.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A szimulátoron is visszaköszön az MSN2 prototípus karbon mintázata. (Fotó: Airbus) | © AIRportal.hu

A szimulátoron is visszaköszön az MSN2 prototípus karbon mintázata. (Fotó: Airbus)


Az Airbus egyébként összesen három FFS szimulátorral felvértezett kiképző központot tart fenn: Toulouseban A300/A310, A320, A330/A340, A380 és immáron A350 típusokat, míg Pekingben és Miamiban A320, valamint A330/A340 típusokat lehet gyakorolni és pilótáikat vizsgáztatni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!