A görög hatóságok engedélyei már megvannak, most az amerikai és kanadai igenekre vár a SkyGreece Airlines, hogy megkezdhesse működését legfontosabb kiszemelt járatain, New York, Toronto, valamint Montréal irányába. A flotta egyelőre egyetlen Boeing 767-300ER gépe startra kész, charter járatokkal melegít a menetrendszerű atlanti üzem kezdetéig.

A légitársaság márciusban teljesített próbajáratával zárult le az a hatósági tanúsító procedúra, amelynek eredményeképp a SkyGreece Airlines megkapta a görög légügy és a közlekedési minisztérium engedélyeit a működésre.

A társaság ezzel túl van az első és legfontosabb vizsgán, most pedig a célországok illetékes hatóságai felé benyújtott járatüzemeltetési igények elbírálására várva telnek a napok. A SkyGreece mindent megtesz a mihamarabbi eljárás érdekében, mihelyt megkapták a görög papírokat már fordultak is az amerikai és kanadai intézményekhez, hogy kezdetét vehesse az ilyenkor szokásos ügymenet.

A két évvel ezelőtt kanadai és amerikai görögök által alapított SkyGreece-t azzal a céllal hozták létre, hogy az észak-amerikai diaszpóra számára közvetlen légi összeköttetést biztosítson az anyaországgal. A társaság a hosszú távú járatok teljesítésére egy Boeing 767-300ER típust szerzett be magának, amely tavaly decemberben érkezett meg Athénba, SX-BPN lajstromjel alatt.

Az 1992-es gyártású, Pratt&Whitney hajtóművekkel szerelt Boeing a Martinair flottájában (PH-MCM) kezdte működését, majd 2011 novemberétől tárolásra került, és végül a Wells Fargo Bank Northwest (WFBN) finanszírozási konstrukciójában most a SkyGreecenél folytatja pályafutását. A “Taxiarchis” névre keresztelt gép összesen 274 utast képes fedélzetére venni, de a legutóbbi közlés szerint már folyamatban van a flotta második gépének beszerzése is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A SkyGreece az alapítói koncepciónak megfelelően elsődlegesen észak-amerikai útvonalaira koncentrál.

Athénból New York, Toronto és Montréal lesznek a legfontosabb célpontjai, de heti egyszeri rendszerességekkel más irányba is terveznek járatokat üzemeltetni: június 19-én készülnek nyitni Stockholm-Arlandára, majd 21-én Aszmarába, Eritrea fővárosába, aztán 22-én Mogadishuba, Szomália fővárosába és július 5-től London-Gatwick is felkerülhet az útvonalhálózatba.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!