Második budapesti járatát indítja jövő év tavaszától a Scandinavian Airlines (SAS), amely Stockholmból közlekedik majd fővárosunkba. A március 29-én induló útvonal hetente négyszer, kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap érkezik majd a Liszt Ferenc repülőtérre.

A skandináv légitársaság tavaly március végén tért vissza hazánkba több évnyi szünet után. A 2013. március 31-én történt visszatéréskor két járattal érkezett meg a SAS, az első Koppenhágából, majd pár perccel később Osloból. A dán fővárosból közlekedő útvonal azóta is a palettán van, azonban a norvég főváros már csak a Norwegian járatain érhető el Budapestről.

A járattal kapcsolatos bővebb információ – az érkezési és indulási időpontok és az útvonalon üzemeltetett géptípus – egyelőre nem került nyilvánosságra. A légifuvarozó hivatalos közleményéből az azonban kiderül, hogy a nyári főszezonban az útvonal szünetelni fog.

A légitársaság  keskenytörzsű Airbus gépei jövőre még gyakoribb vendégek lesznek Budapesten.(Fotó: Bodorics Tamás - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A légitársaság keskenytörzsű Airbus gépei jövőre még gyakoribb vendégek lesznek Budapesten.
(Fotó: Bodorics Tamás – AIRportal.hu)


A budapesti járat mellett Dublin és Faro is felkerül az útvonalhálózatba a svéd fővárosból, valamint Koppenhágából már Edinburgh és Ankara is elérhető lesz a SAS járatain. Oslo és Göteborg repülőtere is új desztinációkkal bővül, a norvég fővárosból Salzburg, míg a második legnagyobb svéd városból Alanya, Dublin, valamint a norvég Bergen lesz elérhető jövő tavasztól a SAS új útvonalain.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A légitársaság magyarországi képviselete a szerdán reggel juttatta el a lapunkhoz hivatalos közleményét

A SAS új, közvetlen járatot indít Stockholm és Budapest között

A légitársaság a 2015.március 29-én kezdődő nyári menetrendben, hetente 4 alkalommal üzemelteti közvetlen járatát a Budapest –Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a stockholmi Arlanda repülőtér között.

A járatok kedden, csütörtökön, pénteken és szombaton üzemelnek majd. Koppenhágán kívül így egy újabb skandináv város , Stockholm is elérhető Budapestről a SAS közvetlen járataival. A repülőjegyek értékesítése 2014. november 5-től kezdődik.

“Nagyon örülünk, hogy a SAS újra biztosítja a közvetlen összeköttetést Budapest és Stockholm között – mondta Stefan Eiche, a SAS Regionális Igazgatója. Az új járat 2015. március 29. és június 21, ill. augusztus 20. és október 24. között üzemel, a koppenhágai járathoz hasonlóan ezen az útvonalon is Boeing 737-600/700 vagy 800 repülőgép típusokkal, járatnaptól függően 123/141 és/vagy 186 férőhellyel. Budapestről 2 óra 20 perc alatt érhető el Stockholm. A SAS összesen kilenc új útvonalon indít járatot a 2015-ös nyári időszakban.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!