Sukhoi Superjet 100 típusú utasszállító repülőgépeket rendelt regionális flottája fejlesztése céljából a Transaero Airlines – tudatta a légitársaság az AIRportal.hu számára eljuttatott közleményében.

A megrendelési szerződést Olga Pleshakova, a Transaero Airlines vezérigazgató asszonya és Mikhail Pogosyan, az United Aircraft Corporation (UAC) elnöke látta el kézjegyével. Az Aeroflot után a második legnagyobb orosz légitársaságként számon tartott Transaero Airlines 6 darab Sukhoi Superjet 100/95B típust rendelt és további 10 gépre opciót is kötött. A megrendelés értéke – a listaárakat alapul véve – 212 millió dollárra tehető. Amennyiben az opciósan lekötött gépekre is igényt tart majd a vállalat egy 566 milliós összértékű üzletről lehet beszélni.

A rohamosan fejlődő, 1991 óta működő Transaero Airlines kétosztályos elrendezésben rendelte a Superjeteket, amelyek 8 business és 82 turista osztályú üléssel várják utasaikat. A gyártó három év múlva, 2015-ben kezdi meg a szállításokat és várhatóan 2017-re válik teljessé a hat gépes Sukhoi-flotta.

Olga Pleshakova a megrendelés aláírása kapcsán úgy nyilatkozott, hogy vállalata fontosnak tartja az orosz légi ipar támogatását, ezért is esett a választásuk a korszerű Sukhoi Superjet 100-as típusra, amelynek szerinte fontos küldetése lesz a megfizethető regionális légiközlekedésben.

A Sukhoi Superjet 100 2008. május 19-én teljesítette első felszállását. A két hajtóműves típus első üzembeállítója a Armavia légitársaság volt 2011-ben. A SSJ-100-as az első orosz gyártmány, amely megszerezte az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség, az EASA tanúsítványát is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.


Sukhoi Superjet 100 imázsfilm (Forrás: Super JetInt’s YouTube Channel)
Fotó: Katsuhiko Tokunaga (Sukhoi)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!