Az Iron Maiden zenekart világ körüli turnéján szállító Boeing 747-es vontatás közben repülőgép vontatóval ütközött Chilében.

A speciális festésű Boeing 747-est Santiago repülőterén tankolni vontatták, amikor a baleset történt. Az első értesülések szerint egy forduló során a repülőgép az őt vontató járműnek ütközött. A repülőgép mindkét bal oldali hajtóműve komolyan megsérült.

A balesetben a repülőgép vontatóban tartózkodó két személy szenvedett sérüléseket, őket kórházba szállították. Az együttes nem tartózkodott a fedélzeten a balesetkor.

A Jumbo két bal oldali hajtóműve az Iron Maiden közleménye szerint olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azokat várhatóan cserélni kell, de ez már biztos, hogy a javítás hosszabb ideig fog tartani.

Az együttes és a 20 tonna felszerelés így cseregéppel utazik majd a turné következő állomásaira.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A speciális festésű Jumbot az Iron Maiden az Air Atlanta Icelandic légitársaságtól bérli. A TF-AAK Boeing 747-428 típusú repülőgépet 2003-ban gyártották és előzőleg az Air France flottájában teljesített szolgálatot. A repülőgépre néhány hete került fel az Iron Maiden speciális “Ed Force One” festése.

 | © AIRportal.hu

 | © AIRportal.hu

Fotók: Iron Maiden | © AIRportal.hu

Fotók: Iron Maiden

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!