Hat darab Superjet 100 típusú utasszállító repülőgép beszerzésére írt alá megállapodást a gyártó Sukhoi Civil Aircraft Company (SCAC) és a finanszírozó VEB-Leasing vezetőivel az UTair légitársaság a héten zajlód idei MAKS légi szalon második napján.

A Szuhoj gyártmányú repülőgépek vevője a VEB-Leasing, amely a listaárakon számítva 217.2 millió dollár összértékű flottát hosszú távú bérleti szerződés útján bocsátja a megrendelő-üzemeltető, az UTair részére. A ma született megállapodás szerint az első Superjet 100-as jövő év folyamán, azaz 2014-ben érkezik a légitársasághoz.


Az UTair belföldi és nemzetközi útvonalakon egyaránt szolgálatba tervezi állítani a típust. Nyugat-szibériai és Oroszország európai részébe irányuló desztinációk mellett európai városokba is repülnek majd a társaság Superjetjei, így nem kizárt, hogy alkalom adtán a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren is megfordul majd UTair Superjet.

Oroszországi légitársaságok közül eddig az Aeroflot, a Yakutia és a Moskovia vett át Superjet 100-ast. A típus világviszonylatban is legnagyobb üzemeltetője az Aeroflot, amelynek flottája jelenleg 11 darab SSJ-t számlál.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!