Ünnepélyes keretek között vette át Toulouseban az első Airbus A380-800 típusú utasszállító repülőgépét a Thai International Airways, amely sorrendben kilencedikként állítja szolgálatba a négyhajtóműves óriásgépet.

A THAI hat darab, Rolls-Royce Trent 900 típusú hajtóművel szerelt Airbus A380-ast rendelt. A gépeket háromosztályos elrendezésben, összesen 507 utas szállítására alkalmasan állítja szolgálatba a légitársaság. A vadonatúj fedélzeti berendezést 12 első- (Royal First), 60 üzleti- (Royal Silk) és 435 turista osztályú (Economy Class) utas veheti igénybe.

Az ülések mindegyike a legmodernebb szórakoztató rendszerrel, valamint mobilkommunikációs és áramellátást biztosító csatlakozókkal van ellátva.

Az első osztály tágasan berendezett szeparált kabinjaiban teljes értékű ággyá alakítható ülések várják az utasokat, akik egy 23″-os érintőképernyőn keresztül élvezhetik a fedélzeti szórakoztató rendszer széleskörű szolgáltatásait. Adott a lehetőség WiFi-, és mobiltelefon hálózat igénybevételére, valamint hordozható számítógép áramellátása is biztosított az erre szolgáló csatlakozó révén. A legmagasabb fedélzeti szolgáltatást igénybe vevő utasoknak az átlagosnál nagyobb méretű, átöltözésre is kényelmes lehetőséget biztosító mosdók, valamint bár helyiség áll rendelkezésre.

Az üzleti utazók kényelmére is nagy hangsúlyt fektetett a THAI. A Royal Silk osztály utasai hasonlóan az első osztályéhoz ággyá alakítható ülésekben foglalhatnak helyet, amelyek mindegyikéhez 15″-os érintőképernyő jár. A számítógép-töltő, a mobilkommunikációs lehetőségek, valamint a Wi-Fi szolgáltatás természetesen az üzleti utazók számára is adottak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az első THAI Airbus A380-as (Fotó: Airbus)

A teljes alsó, valamint a felső fedélzet hátsó részén elhelyezett turista osztály 10.6″-os érintőképernyővel várja utasait, amelyen számtalan mozifilmet, zeneszámot, játékot és információs csatornát lehet elérni. A telefonálási és szöveges-, illetőleg képi üzenetküldési (SMS/MMS) lehetőség, valamint a hordozható számítógépek töltése ezen az osztályon is biztosított az utasok számára.

A HS-TUA lajtrommal szolgálatba álló első A380-as június végén hagyta el az európai repülőgépgyár hamburgi festőhangárját, a nyilvánosság ekkor csodálhatta meg először a jellegzetes THAI színeket viselő óriásgépet.

Az első thaiföldi A380-as október elején áll forgalomba Bangkok – Hong Kong, valamint Bangkok – Szingapúr közötti útvonalakon. A többi gép átvételével még az idén beindítják a frankfurti, valamint a jövő év elején a tokiói és párizsi járatokat is.

Az Airbus A380-as 2007-es szolgálatba lépése óta minden várakozást felülmúlt. A kedvező üzemeltetési mutatók révén a légitársaságok, míg a tágas és csendes kabin révén az utasok körében vált népszerűvé a típus. 15700km-es hatótávja bármely európai várost elérhetővé tesz a bangkoki bázisról; egy közbülső leszállás beiktatásával pedig az összes észak-amerikai város elérhetővé válik a gép teljesítményének köszönhetően.


Az átadási ceremónia (Forrás: Airbus’ YouTube Channel)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!