Növeli lisszaboni járatainak számát a Turkish Airlines, amely a nyári menetrend elejétől már hetente tízszer közlekedik majd a portugál fővárosba.

Heti tízre növeli Isztambul és Lisszabon közötti járatainak számát a Turkish Airlines, aminek köszönhetően április 1-jétől kezdődően keddenként, csütörtökönként és vasárnaponként már napi kettő járatot kínál a török légitársaság bázisrepülőtere, az Atatürk és a portugál főváros között.

Az új járatok (TK 1755) reggel 07:30-kor indulnak Isztambulból és délelőtt 10:25-re érkeznek Lisszabonba. A visszajárat (TK 1756) 11:25-kor száll fel és este 18:00-kor landol a török nagyvárosban.

A többi járat a hét minden napján 10:55-kori indulással (TK 1759) érhető el Isztambulból, amely délután 13:50-kor érkezik Lisszabonba. Visszafelé (TK 1760) 14:50-kor száll fel és este 21:25-re van ismét az Atatürk repülőtéren (helyi idők kerültek feltüntetésre).


A Turkish Airlines tájékoztatása szerint az útvonalon továbbra is Boeing 737-800 típusú repülőgépek fognak közlekedni. A légitársaság flottainformációs adatbázisa szerint a Next Generation család ezen szériájából 71 darab teljesít szolgálatot, fedélzetük négyféle konfiguráció szerint üzemel, a legtágasabban 151, míg a legszorosabban székezett 189 utas szállítására alkalmas.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Lisszabon és Isztambul között a portugál nemzeti légitársaság, a TAP Portugal saját gépeivel nem üzemeltet járatokat. A Turkish Airlines-szal fennálló kódmegosztó egyezmény alapján az ugyancsak Star Alliance szövetséges török légitársaság viszi a menetidejét tekintve egyébként 4 óra 35 perces útvonalat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!