A dubai vállalt áruszállítással foglalkozó ágazata 2014. szeptember 21-én indítja el heti rendszerességgel közlekedő járatát Dubai és Bázel között. A Perzsa-öböl menti legnagyobb légitársaság eleinte heti egy járatot fog közlekedtetni a két város között, melyet a cég kéthajtóműves Boeing 777-200F típusú teherszállító gépei fognak majd teljesíteni.

Kapcsolódó cikk, előzmény Hivatalos: ősztől Budapesten az Emirates!

Az új desztináció viszont nem csak a Svájcba tartó áruforgalmat tudja majd fellendíteni, hiszen a francia-német-svájci határ mentén fekvő város, „EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg” nevű repülőterére érkező triplahetesek az egész régióból képesek lesznek különböző árucikkeket szállítani Dubajba, hogy azután onnan a világ bármely tájára továbbszállítsák.

A növekedés természetesen a másik irányból nézve is érezhető lesz, hiszen az Emirates sűrű távol-keleti útvonalhálózatának köszönhetően sok árucikket tudnak majd az európai régióba szállítani a külföldi vállalatok.

Svájc és az Egyesült Arab Emírségek között egyébként jelenleg is nagy forgalom zajlik le, hiszen a Zürichbe naponta kétszer közlekedő Airbus A380-as utasszállítók rakterében lényeges mennyiségű cargo is elfér.

A szeptembertől szolgálatot teljesítő Boeing gépek több mint 100 tonnányi árut képesek a fedélzetükre venni, melyet a törzs első részén található nagy méretű rakodóajtón keresztül lehet mozgatni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Emirates SkyCargo 1987-ben indította el első járatát Európába, azóta pedig már számos helyre közlekednek. (Fotó: Szalmási Szabolcs - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Emirates SkyCargo 1987-ben indította el első járatát Európába, azóta pedig már számos helyre közlekednek. (Fotó: Szalmási Szabolcs – AIRportal.hu)


A SkyCargo a sérülékeny vagy gyorsan romlandó áruktól sem riad vissza, így közleményében is kiemeli, hogy repülőgépeik rakterében állítható a belső hőmérséklet, így kínálva még egyszerűbb megoldást a régióban működő gyógyszergyáraknak és egyéb vegyi üzemeknek.

Az Emirates összesen 11 darab teherszállításra alkalmas Boeing 777-200F, valamit 2 darab Boeing 747-400F típusú repülőgépet üzemeltet a Dubai World Central repülőtéren található bázisáról.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!