Az EX-YU Aviation információi szerint a nyári szezon kezdetétől megkezdi működését az Air Croatia, amely Svédországból indít járatokat Zágrábba és a horvát tengerpart számos városába. Az üzemeléshez egy eddig meg nem nevezett holland fuvarozótól bérel repülőgépet a vállalkozás, amely júniusban Dubrovnik, Split, Zadar és természetesen Zágráb útirányba közlekedteti majd az eddig ismeretlen típusú repülőgépet.

A légitársaság mögött egy svéd utazásszervező vállalkozás áll, amely nem csupán repülőjegyeket, de teljes utazási csomagokat is kínál majd az ügyfelek számára. A légifuvarozó low-cost modellben tervezi működését, így a megszokott módon, a fedélzeten lehetőség lesz ételek, üdítők és alkoholos italok vásárlására is. Mindemellett a repülőjegy további költségmentes 20 kg-os poggyászfeladást is tartalmaz.

Amennyiben ténylegesen megvalósul a légitársaság, úgy Zágráb és Stockholm valamint Göteborg között is létrejön az első közvetlen összeköttetés.

Ahogy arról korábban beszámoltunk Libertas Air néven tervezi működését egy másik új horvát piaci szereplő, amely dubrovniki bázissal és két Airbus A320 típusú repülőgéppel kívánja megkezdeni üzemelését áprilistól. Azonban a legfrisebb hírek szerint a három millió eurós vállalkozás indulása mégsem tűnik oly biztosnak, így egyelőre az áprilisra tervezett indulás igen kétséges.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!