Közel áll a Lufthansa ahhoz, hogy jelezze a Boeing számára a 6 db-os Boeing 777-300ER repülőgépről szóló megrendelési szándékát. A Lufthansa csoport az új szélestörzsű flottabeszerzését a Swiss International Air Lines leányvállalata számára valósítaná meg – olvasható az Aviation Week légiközlekedési hírportálon.

A megrendelés hivatalosan még nem került megerősítésre sem a repülőgépgyár, sem pedig a Lufthansa csoport részéről, de a hírportál a rendelési szándékról több, biztos iparági forrásból értesült.

Bár a Boeing részéről kicsiny megrendelésről beszélhetünk, ám a repülőgépgyár számára annál fontosabb, hiszen a Lufthansa csoporton belül még nem található a Boeing 777-es legújabb és legnagyobb variánsából. Az Austrian Airlines 4 db Boeing 777-200ER-t üzemeltet, azonban ez a típus még a Lauda Air felvásárlásakor érkezett az osztrák légifuvarozó flottájába.

A most megrendelésre kerülő Boeing 777-300ER repülőgépek a svájci légitársaság kiöregedett és magas költségekkel üzemelő Airbus A340-300-as flottáját hivatott pótolni. Már tavaly év végén megkezdődtek a találgatások, hogy a Swiss mely típussal kívánja lecserélni az A340-est, amelyből jelenleg 15 darabot üzemeltet a légitársaság. Ezen kívül 13 db Airbus A330-as is megtalálható a svájci cég flottájában, mely hamarosan még két példánnyal egészülhet ki.

A Boeing 777-300ER típus kiválasztásában fontos szempont volt a gyorsabb gyártási idő és mielőbbi átvételi időpont.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa által jelenleg üzemeltetett összesen 48 darab Airbus A340-300 és -600 típusú repülőgépének leváltása és a Swiss további, valamint az Austrian flottamodernizációja kapcsán várhatóan később hozza meg majd a döntést a Lufthansa Csoport menedzsmentje. Ezen döntésnél már az új generációs típusok, a Boeing 787 és az Airbus A350 szóba jöhetnek.

Az Airbus A340 üzemeltetése már nem gazdaságos a svájci légitársaságnak, ezért valósulhat meg a Lufthansa csoport Boeing 777-300ER-ről szóló megrendelése. (Fotó: Samu Ádám – AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!