Három IATA szezon erejéig megszüntették a korlátozásokat az orosz légügyi hatóságok a Szocsi és a török városok között közlekedő járatokon – értesült az ATW online.

A Turkish Airlines Airbus A320-232-es típusú repülőgépe felszállás közben. (Fotó: Borókai Máté - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Turkish Airlines Airbus A320-232-es típusú repülőgépe felszállás közben. (Fotó: Borókai Máté – AIRportal.hu)

Ezzel a lépéssel az orosz kormány a 2014-es Téli Olimpiai Játékok kapcsán a reptéren véghezvitt újítások költségeit kívánja bepótolni, bár a szankciók eltörlésének ötlete eredetileg a Turkish Airlinesé volt, mely szeretné bővíteni az elérhető desztinációk számát az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtérről.

A következő hasonló célpont a Miassz-folyó partján fekvő Cseljabinszk lehet, azonban erről még úgy tudni, nem született meg a konkrét döntés a hatóságok oldaláról.

Biztos ami biztos, a most felszabaduló lehetőségek jelentősen hozzá fognak járulni a két ország légi utasforgalmának növekedéséhez, hiszen ha csak az előbb említett Turkish Airlines-t vesszük figyelembe látható, hogy Oroszország létfontosságú terület számukra. Ezt mi sem nyugtázza jobban, mint hogy április óta már tíz célállomás érhető el általuk a világ legnagyobb területű országában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az engedélyezés természetesen az orosz fuvarozókra is érvényes, ők azonban nem számolhatnak akkora sikerrel a járatlehetőség kapcsán, mivel az Atatürk repülőtéren szinte lehetetlen slot-ot szerezniük az óriási kihasználtság miatt, a Sabiha Gökçen légikikötő pedig nem tud számukra eléggé kedvező feltételeket nyújtani.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!