A British Airways az első olyan légitársaság Európában, amely engedélyezi utasainak elektronikai eszközeik használatát gurulás, valamint fel- és leszállás közben – tájékoztatta az AIRportal.hu-t a brit légitársaság magyarországi képviselete.

A Civil Aviation Authority (CAA) jóváhagyását követően, 2014. december 19-től, a British Airways utasai attól a pillanattól, hogy a repülőgép fedélzetre lépnek, használhatják tabletjeiket, telefonjaikat és e-könyv olvasóikat repülési üzemmódban az utazás teljes időtartama alatt.

A British Airways biztosította arról a CAA-t, hogy a változások minden meglévő biztonsági előírásnak és szabályzatnak megfelelnek.

Ian Pringle kapitány, a British Airways repülési képzési vezetője a következőket mondta: „Tudjuk, hogy utasaink egyre inkább szeretnék használni elektronikai eszközeiket, így biztosak vagyunk abban, hogy nagyon fognak örülni a változásoknak.”

„A korlátozások enyhítésvel átlagosan 30 perccel nő az elektronikai eszközök használatának lehetősége. Egy hosszú távú járaton utazó, körülbelül 300 utas esetén ez összesen 150 óra plusz időt jelent.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A British Airways egyik Airbus A320-as típusa leszállás közben a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren.
(Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)


“Nagyon örülünk, hogy mi lehetünk az első légitársaság Európában, amely bevezeti ezeket a változtatásokat, számos előnyhöz juttatva így a British Airways fedélzetén utazókat, a világ bármely pontján.

Ez év elején a British Airways volt az első európai légitársaság, amely lehetővé tette utasai számára, hogy telefonáljanak, üzeneteket küldjenek vagy e-mailezzenek mobiltelefonjaik vagy más kézi elektronikai eszközeik segítségével, miután a gépük landolt és legurult a futópályáról.

Szintén a British Airways volt az első légitársaság az Egyesült Királyságban, amely engedélyezte hosszú távú járatain, hogy az indulástól az érkezésig használják a fedélzeti szórakoztató eszközöket.

Tovább hangsúlyozva elkötelezettségét az innováció iránt, a British Airways biztosítja, hogy a naponta kétszer repülő London City-New York járatainak utasai szöveges üzeneteket és adatokat küldjenek illetve fogadjanak.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!