Az Air France bejelentette, hogy az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) döntésének értelmében repülés üzemmódban engedélyezett az elektronikus eszközök használata a repülőgépeken. A Bluetooth és a Wifi használata azonban továbbra sem lehetséges.

Az új szolgáltatásnak köszönhetően az Air France utasok folytathatják a munkát, vagy a játékot, felszállás, leszállás közben, onnantól, hogy elfoglalták helyüket a repülőn, egészen az érkezésig.

Az Air France járatokon az utasok már 2013 júliusa óta használhatják a különböző fedélzeti szórakoztató programokat. Így a légitársaság ügyfelei átlagosan egy órával többet szórakozhatnak, függetlenül attól, hogy mikor szállt fel-, illetve le a gép.


Az Air France is egyetért az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) azon véleményével, mely szerint a biztonságos repülés feltétele, hogy az utasok betartják az előírásokat és követik a személyzet professzionális utasításait.

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség az Európai Unió repülésbiztonságra irányuló stratégiájának központi elemét alkotja. Küldetésük a legmagasabb szintű, közös biztonsági es környezetvédelmi szabványok előmozdítása a polgári légiforgalom terén. A kölni (Németország) székhellyel rendelkező ügynökség már 500 szakértőt alkalmaz, akik közt valamennyi tagállam képviselőit megtalálhatjuk.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!