A műholdas technológia révén sokszorosára gyorsulhat a légi közlekedésben utasok által használt internet 2016 elejétől. A Gogo nevű technológiai cég még áprilisban jelentette be, hogy fejlesztéseiknek köszönhetően 2Ku sávos műholdas antennákkal oldanák meg a kommunikációt, amivel az eredeti tervek szerint 70, de további finomhangolásoknak köszönhetően várhatóan akár 100 Megabit/másodperces sávszélességet biztosítanának az utasoknak.

Az IT Café információi szerint 7 nagy légitársaság írt alá szerződést a vállalattal, illetve az amerikai Szövetségi Repülési Hivatal (Federal Aviation Administration, FAA) is jóváhagyta a megoldást.

A Gogo műholdas megoldása két darab Ku sávos műholdas antennát használ majd. Az egyik fogadja, a másik dedikáltan küldi a jelet a műholdakkal történő kommunikáció során.

Így néz majd ki a teljes hálózat. | © AIRportal.hu

Így néz majd ki a teljes hálózat.
Ezt, vagy ilyen antennát rejt a fedélzeti internettel felszerelt repülőgépek tetején a kis púp. | © AIRportal.hu

Ezt, vagy ilyen antennát rejt a fedélzeti internettel felszerelt repülőgépek tetején a kis púp.

Képek: Gogo

A cég szerint az utasok akár Netflix-ről is filmezhetnek majd utazás közben. A pontos árakról a lap nem közölt információt, a jelenlegi szolgáltatás igénybevételéhez óránként 5 dollárt kell fizetni, vagy 60 dollárért havi jogosultság is vásárolható.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Gogo fedélzeti internetet jelenleg 11 légitársaság 6800 repülőgépén használhatnak az utasok – írja a lap.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!