Ötven darab repülőgépre fix, további ötvenre pedig opciós rendelést adott le az indonéz Lion Air az IAe-nél (Indonesian Aerospace), ezzel hatalmas sikert hozva a szóban forgó N-219-es gép gyártójának – értesült a ch-aviation légiközlekedési hírportál.

Történetének egyik legnagyobb eredményét könyvelhette el a Lion Air szerződésével az IAe, ekkora rendelésre a gyártó történetében ugyanis még nem volt példa.

Az IAe legújabb fejlesztése, az N219-es egy kisméretű, kedvező fel-, és leszállópálya szükséglettel rendelkező turboprop repülőgép, korszerű műszerekkel és gazdaságosan üzemeltethető hajtóművekkel. A tesztpéldány eddig még nem emelkedett a levegőbe, a szűzfelszállás időpontját 2015-re tűzték ki.

Az N-219-es látványterve. (Forrás: Indonesian Aerospace) | © AIRportal.hu

Az N-219-es látványterve. (Forrás: Indonesian Aerospace)


A Lion Air flottáját jelenleg két Boeing 747-400-ason kívül csak keskenytörzsű Boeing 737-esek alkotják, turboprob utasszállító eddig még nem üzemelt a légitársaság színeiben. A most debütáló N-219-esnek azonban már a kabinkonfigurációja is megszületett, a fuvarozó várhatóan tizenkilenc székkel alakítja ki a két-hajtóműves, légcsavaros repülők belsejét.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!