Ma vette át századik, közvetlen az európai gyártól rendelt Airbus A320 típusú utasszállító repülőgépét az Air Asia. A malájziai székheyű low-cost légitársaságnak összesen 375 A320-asra van rendelése, amelynek teljesülésével a típus legnagyobb üzemeltetője lesz.

“Köszönjük Louis Gallois!” – áll a tisztelgő felirat a ma átadott Airbus A320-as ajtaján. Az Airbus vezérigazgatója a jövő héten búcsúzik posztjáról, ezért hát az elismerés.

A toulouse-i gépátadó ünnepségen Louis Gallois mellett jelen volt Tony Fernandes, az Air Asia Group vezérigazgatója, valamint az új Airbus vezérigazgató Tom Enders és John Leahy ügyfélkapcsolatokért felelős igazgató is.

Az Air Asia vezetője beszédében méltatta az Airbus és légitársasága között 2004 óta fennálló jó kapcsolatokat és köszönetet mondott annak az együttműködésnek, amelynek keretében az Air Asia megvalósíthatta kitűzött céljait. “Egy légitársaság sem fejlődhetett volna úgy, mint a miénk egy olyan nagyszerű partner támogatása nélkül, mint az Airbus, amely jóban rosszban kitartott mellettünk” – tette hozzá Fernandes.

Az 1993-ban alapított Air Asia három évvel később két repülőgéppel kezdte működését, eleinte mindössze kétszázezres éves utasszámmal rendelkezett, napjainkra azonban a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) országainak vezető low-cost modellben működő légitársasága lett. Az idei évre pedig nem kevesebb, mint 33 milliós utasszámot tűztek ki célul maguk elé.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air Asiának jelenleg 375 Airbus A320 típusú repülőgépe van rendelés alatt, ennek jelentős része már az új generációs A320neo változat. Az Air Asia vezetője szerint útvonalhálózatuk fele olyan célállomásokat kínál, amelyek korábban egyik légitársaság által sem voltak elérhetőek és ebben jelentős része van az A320-as típus széleskörű alkalmazhatóságának.

A típus kitűnő megbízhatóságról tanúskodik: naponta csaknem 14 órát repülnek, nyolc fel-, és leszállást teljesítve, mindössze 25 perces állóidővel – tette hozzá Fernandes.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!