Századik Next Generation Boeing 737-es utasszállító repülőgépét vette át az indonéz Lion Group, amely különleges festéssel ünnepli az igencsak szépszámú flottáját.

A századik gép egy Boeing 737-900ER, a 737-es típuscsalád legnagyobb teljesítményű változata, amelyet 2007 áprilisában elsőként állított forgalomba a Lion Air. Az indonéz nagyvállalat ráadásul nemcsak indító légitársasága a típusnak, hanem mindmáig legnagyobb üzemeltetője is, mivel flottájában összesen 67 darab B-737-900ER teljesít szolgálatot.


Ez még mind semmi tekintve, hogy további megrendelések is érvényben vannak, sőt a legújabb generációs 737 MAX-9-re is elsőként írtak alá szerződést tavaly februárban. A Lion Group minden új Boeing 737-esét, így a századikat is (PK-LOF) a 787-es Dreamliner ihletette Boeing SkyInterior (BSI) kabinbelsővel veszi át.

A Lion Air 1999-ben kezdte meg működését. A cégcsoport, amelynek további tagjai a Batik Air és a regionális járatokat teljesítő Wings Air, valamint a malajziai Malindo Air és a bangkoki Thai Lion Air hatalmas útvonalhálózattal rendelkeznek, amelyben csak a Lion Air naponta 580 járattal működik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!