Áldozatos munkájuk elismeréseként az egészségügyi dolgozók között százezer rendkívül kedvezményes jegyet oszt szét a Qatar Airways világszerte, magyaroknak is, a repülőtéri adókat az utasnak kell fizetnie.

A katari állami légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta: legfeljebb két, turista osztályú retúr jegyet igényelhetnek az orvosok, gyakorló orvosok, nővérek, mentőtisztek, laboratóriumi technikusok, klinikai kutatók és gyógyszerészek.

Az igényeket a Qatar Airways honlapján lehet benyújtani magyar idő szerint ma, május 11-én este 11 órától egy héten át.

Az akcióhoz minden országban naponta limitált, a lakosság arányában számolt mennyiségű utalványt tesz elérhetővé a cég hét napon át, minden éjfélkor (dohai idő szerint). Egy ember csak egy foglalást végezhet a promóció részeként, magának és egy kísérőjének.

Fotó: AIRportal.hu

Az igény leadása után promóciós kódot kap az illető, amelyet november 28-ig válthat be tényleges repülőjegyekre. Az utazást május 26. és december 10. között kell megvalósítani, tehát a Budapestre érkező járatnak legkésőbb utóbbi napon landolnia kell Ferihegyen, a foglalást pedig legkésőbb az utazás előtti 14. napon lehet intézni. A promóciós kód csak a Qatar Airways által üzemeltetett egy útra, vagy retúr, illetve több megállót magába foglaló utazásra érvényes.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Fontos, hogy rendelkezni kell orvosi igazolvánnyal, amelyet a check-innél be is kell mutatni, ennek hiányában a járatra a beszállást megtagadja a cég.

A jegy alapárát a légitársaság elengedi, de az adókat az utasnak kell kifizetnie. A jegyeket beérkező foglalási sorrend alapján osztja ki a légitársaság.

A Qatar Airways felhívta a figyelmet, hogy járattörlés bármikor előfordulhat, a jegyek ingyenesen módosíthatók.

A jegyekkel együtt a cég a Qatar Duty Free vámmentes boltokba érvényes, 35 százalékos kedvezményt biztosító kupont is ad, bár ezt elektronikai termékre, sorsjegyre, dohánytermékekre és néhány parfümre nem lehet felhasználni.