Százhúsz pilótát vesz fel az Iberia spanyol nemzeti légitársaság az elkövetkezendő két évben. Az új pilóták jelentkezését a nyártól várja a légitársaság. Ezzel véget ért az a 11 éves időszak, amikor az Iberia egyáltalán nem alkalmazott új pilótákat.

Az Iberia A330-as repülőgépe a légitársaság új festésében. (Forrás: Ibereia) | © AIRportal.hu

Az Iberia A330-as repülőgépe a légitársaság új festésében. (Forrás: Ibereia)

Az Iberia közleménye leszögezi, hogy a cég és a spanyol pilóták érdekvédelmi szervezetének (SELPA) 2014. februári megállapodása szerint a hajózó személyzettel kapcsolatos költségeket sikerült lejjebb szorítani és javítani a hatékonyságot. A pilóták felvételénél alkalmazott feltételeket pedig a más légitársaságoknál is alkalmazott eljárásokkal hozták összhangba.

A most felvételre kerülő új pilóták a nyugdíjazásra kerülők helyére kerülnek majd. A lépéssel egy időben a vállalatnál jelenleg dolgozó 100 megfelelő tapasztalattal rendelkező első tiszt léphet előre kapitányi rangba az elkövetkezendő 1 éves időtartamban.

“Az új pilóták felvétele egy fontos mérföldkő az Iberia életében.” – idézi a közlemény Luis Gallego-t, az Iberia elnök-vezérigazgatóját. “A lépés jól illeszkedik az elmúlt hónapokban az Iberia körüli olyan jó hírek sorába, mint az új útvonalak, flottabővítés, a járatok pontossága és nem utolsó sorban hogy a vállalat 6 éves veszteségességet követően üzemi nyereséget ért el.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!