Szélestörzsű gépek után nézelődik India egyik legnagyobb légitársasága, az IndiGo, a légicég A330neókat, vagy 787 Dreamlinereket szeretne vásárolni, de határidőt egyelőre nem tűztek ki.

A Reuters értesülései szerint az Interglobe portfóliójába tartozó diszkont légitársaság hiába tölti 90 százalékra a járatait, az erős árverseny miatt folyamatosan nyomás alatt van az árrés, és a legutóbbi jelentések szerint a kerozin árának emelkedése és a nehéz piaci környezet miatt csökkent a cég negyedéves adózott eredménye, egyre nehezebb a gazdaságos üzemeltetés. Ettől függetlenül a fapados szektorban továbbra is az IndiGo a piacvezető.

Ennek ellenére, vagy talán pont emiatt az IndiGo úgy döntött, szeretne szélestörzsű gépeket hadrendbe állítani. Willy Boulter kereskedelmi vezető Abu Dhabiban azt mondta, már megkezdték a tárgyalásokat a Boeinggel, illetve az Airbusszal, a Dreamliner, illetve az A330neo érdekelné a céget. Határidőt azonban nem szabtak a projektnek.

A vezető arról nem beszélt, hogy mely útvonalakon szeretnék bevetni a gépeket. A közel-keletre most is keskenytörzsű Airbusokkal járnak, Jövő év elejétől Londonba egy közbenső megálló közbeiktatásával szeretnének eljutni A321-esekkel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az IndiGo az elmúlt időszakba számos nemzetközi járatot jelentett be, Kuwaitba ezen a héten, Szaúd-Arábiába, Phuketre és Kuala Lumpurba novemberben, Hongkongba pedig decemberben indulnak el a járatok és ezek mindegyikét Airbus A320-as családba tartozó géppel repülik Mumbaiból.

A további bővítés sem csak a légitársaságon múlik, ezért közösen dolgoznak a kormánnyal a bilaterális egyezmények tető alá hozásán, amelyek új piacokat nyithatnak. Ezek segítségével szeretne az IndiGo Európában és Ázsiában is további piacokhoz jutni.

Az IndiGo flottájában jelenleg 191 repülőgép teljesít szolgálatot, ezek 12 darab ATR 72-est leszámítva mind az Airbus A320-as családjába tartoznak és további mintegy 400 gépre van rendelése a társaságnak.