Az európai Airbus repülőgépgyár típusaival készül beszállni az interkontinentális piacra Brazília egyik legjelentősebb regionális légitársasága, az AZUL – Linhas Aéreas Brasileiras.

Az ILFC lízingcég április 23-án adott ki hivatalos közleményt, amelyben bejelentette, megállapodást kötött a brazil Azul légitársasággal Airbus gyártmányú szélestörzsű repülőgépek beszerzéséről.

A szóban forgó két típus a jól bevált A330-as gépcsalád -200-as változata és a jelenleg berepülési szakaszban álló A350XWB -900-as szériája. A két-hajtóműves repülők előbbi változatából három, míg utóbbiból hat darabot készülnek a flottába venni. A kabinkonfigurációról eddig még nem jelent meg hivatalos információ, azonban azt már tudni lehet, hogy az Airbusok a Rolls-Royce gyár erőforrásait fogják használni a lehető legkedvezőbb üzem jegyében.

Míg az A350-esek csak 2017-ben, az A330-asok már idén tagjai lesznek a gépparknak, a személyzet pedig meg is kezdheti a felkészülést az új útvonalak teljesítésére.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
(Fotó : AZUL - Linhas Aéreas Brasileiras - facebook) | © AIRportal.hu

(Fotó : AZUL – Linhas Aéreas Brasileiras – facebook)


A kezdeti időszakban a fuvarozó az Amerikai Egyesült Államok több városát kívánja összekötni Brazíliával, a São Paulo-i nemzetközi repülőtéren keresztül. Ezek az interkontinentális járatok a tervek szerint a jövő év folyamán kerülnek beindításra.

“Az ILFC örömmel vesz részt az Azul nemzetközi piacra való belépésében.” – mondta el Henri Courpron, az amerikai lízingcég vezérigazgatója, aki azt is hozzátette, hogy bízik a brazil légitársaság sikereiben, úgy hiszi, hogy ebben az egyre fontosabbá váló régióban remek lehetőségek tárulkoznak az Azul elé és a mostani szerződés csak a kezdete lehet a két fél közötti stratégiai kapcsolatnak.

“A mi légitársaságunk az egyetlen amely teljes egészében jelen van egész Brazíliában, száznégy célállomással. Az Azul jobban összefogja az egész országot, mint bármely más hazai légi vállalat, mégpedig kényelmes és kedvező csatlakozásokkal.” -árulta el David Neeleman, az Azul alapítója és vezérigazgatója. “Az ügyfeleink már igényelték a hosszútávú járatokat, mi pedig igyekszünk nekik megfelelni a nemzetközi piacon is a kiváló szolgáltatásainkkal, épp úgy mint a napi nyolcszáznyolcvan belföldi járatunkon. Szeretnénk cégünk rátermettségét az Amerikába irányuló útvonalakon is megmutatni és bővíteni a sikertörténetét hazánk határain kívül is.” – tette hozzá.

Az Azul gépparkja jelenleg kizárólag regionális, illetőleg keskenytörzsű típusokból áll. A több mint, 130 gépet számláló flottában turbolégcsavaos ATR típusok, valamint sugárhajtású Embraer E-Jetek működnek nap mint nap.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!