Jelentős kapacitásnövelést jelentette be Srí Lanka legnagyobb városába, Colombóba irányuló járatain a Qatar Airways. Az ötcsillagos légitársaság Dohából eddig kizárólag keskenytörzsű Airbus A320-as gépeivel repült, de jövő év január elsejétől már Boeing 777-es típusok is közlekednek majd az Indiai-óceánon elterülő egzotikus szigetre.

Szélestörzsű típusra, de nem is akármilyenre, rögtön Boeing 777-300ER-re vált 2014. január 1-jétől Doha és Colombo közötti járatain a Qatar Airways. A napi háromszori járat közül az egyiket fogja a flotta legnagyobb Boeing típusa teljesíteni, a másik kettőn továbbra is Airbus A320-as gépek repülnek.


A Qatar Airways a 24 üzleti és 356 turista osztályú üléssel konfigurált triplaheteseit állítja szolgálatba Srí Lankára. Az Airbus A320-asok pedig változatlanul 12 üzleti és 132 turista utast lesznek képesek szállítani.

Tekintve, hogy az október 30-a óta teljes jogú oneworld légiszövetségi tag Qatar Airways Budapestről is kínál járatokat Dohába, a Magyarországról induló utazóközönség számára is adott a lehetőség kényelmes átszállással elérni Srí Lanka szigetét, immáron akár Boeing 777-es típussal is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!