2015. június 18-án csütörtökön reggel 8 óra után pár perccel megérkezett Ferihegyre a görög start-up cég első járata Torontóból. A GW 428-as járatot teljesítő A330-as 8:06-kor szállt le Budapesten.

Az első járatot a portugál HiFly-tól bérelt, CS-TFZ lajstromjelű, Airbus A330-243 típusú repülőgép teljesítette.

Erre feltehetően azért volt szükség, mert a cég egyetlen saját, SX-BPN lajstromjelű Boeing 767-300-as repülőgépe június 14-én Athénból Torontóba tartó járatának teljesítése közben, nem sokkal a felszállást követően kihermetizálódott és kénytelen volt visszatérni Athénba.

Annak a járatnak a fedélzetén a hírek szerint összesen 33 utas tartózkodott. Ha ez a töltöttségi mutató az általános a néhány hete indult járatok esetében, akkor feltételezhetően nem lesz hosszú életű a légitársaság pályafutása.

Úgy tűnik, hogy a Budapest Airport és a légitársaság sem akarta nagy dobra verni a járat elindulását, mert az ilyenkor szokásos ünnepélyes járatnyitó eseményt sem szervezték meg, annak ellenére hogy egy új transzatlanti járatról és szélestörzsű repülőgépről van szó.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A mai napon szintén Kanadából érkező Air Transat fogadására azonban nagyszabású fogadást rendeztek, melyről természetesen beszámolunk majd.

A SkyGreece SX-BPN lajstromjelű Boeing 767-300-as repülőgépét április-május hónapokban hosszú ideig javították Budapesten, az Aeroplex hangárjában. Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

A SkyGreece SX-BPN lajstromjelű Boeing 767-300-as repülőgépét április-május hónapokban hosszú ideig javították Budapesten, az Aeroplex hangárjában. Fotó: AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!