A Sólyom Airways első repülőgépe, az Álmos Vezér elnevezésű, HA-SHA lajstromjelű Boeing 737-500-as várhatóan a szeptember 9-i héten tér vissza Budapestre. A tervek szerint szintén szeptember második hetében érkezik majd Ferihegyre Bournemouth-ból a cég második Boeingje, a további négy repülőgép pedig a hónap végéig bezárólag érkezik meg – a Sólyom Airways az AIRportal.hu kérdéseire adott válaszai szerint.

Álmos Vezér az augusztus 18-i ünnepélyes fogadását követően az esti órákban repült vissza Bournemouth-ba, a cég korábbi közlése szerint alkatrészekért.

A nol.hu mai cikkében megkérdezett szakértők szerint azonban műszaki okok lehetnek a háttérben, vagyis igaz Vágó József vezérigazgató állítása, hogy a gép alkatrészekért ment vissza Angliába. Ez alapján mindenki a lízingcég által biztosított tartalék alkatrészekre (hajtómű, fékszárnyszett, futómű) gondolt, de könnyen lehet, hogy olyan dolgokért ment vissza, amelyeket még bele kell építeni.

A HA-SHA jelenleg a bournemouth-i repülőtér egyik hangárjában áll a leendő HA-SHC-vel együtt, a helyszínen tartózkodó John Coates, repülőgépfotós által az AIRportal.hu-nak eljuttatott mai fotó alapján. Utóbbi gépen még mindig az amerikai, N274EL lajstromjel látható és a gépből még hiányoznak a hajtóművek is, a helyszínen készült fotók tanúsága szerint.

Szintén helyi forrásaink szerint a VP-BKP lajstromjelű Boeing 737-500-ast a héten vontatták be a festőhangárba, ahol hamarosan megkapja a másik két társához hasonló festést. A Sólyom Airways állítása szerint Álmos Vezér nevű repülőgépen jelenleg semmilyen munkát nem végeznek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A héten megjelentek arról is információk, hogy a Sólyom Airways vezetői a napokban írják alá a megállapodást az ománi befektetőkkel, a cég azonban ezt lapunk kérdésére cáfolta: „az ománi befektetőkkel már élő megállapodás van, a jövő heti tárgyalások arról szólnak, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel, a 2017. végéig eddig tervezett 50 darabos flottaszámot bővíteni kell, amihez egyeztetések szükségesek” – közölte lapunkkal a cég szóvivője.

A HA-SHA Ferihegyen, 2013. augusztus 18-án este a Bournemouth-ba történt visszarepülés előtt.
(Fotó: AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!