Szeptemberben átveheti első Boeing 787 Dreamlinerét Kolumbia zászlóvivő légitársasága, az Avianca. A vállalat tervei szerint novemberben már forgalomba is állna a flotta első kompozit repülőgépe.

A Star Alliance légi szövetséget erősítő patinás társaság a gép forgalomba állítása után az amerikai kontinensen belüli utakon kívánja használni a 787-est, hogy a hajózó személyzetek kellő mennyiségű repült órát és tapasztalatot szerezhessenek a típuson. A Dreamliner dél-amerikai ideiglenes desztinációi között szerepel Peru fővárosa, Lima és Argentína fővárosa, Buenos Aires is.

Estuardo Ortiz, az Avianca ügyvezető alelnöke szerint a Dreamlinerek elsődleges célpontjainak Barcelona, Madrid és London tekinthetőek. Az ügyvezető reményei szerint a Boeing 787-esek európai útvonalakra történő üzemeltetése 2015 elején veheti kezdetét.

A 787 Dreamliner az Avianca színeiben számítógépes látványterven (Forrás: Boeing Company). | © AIRportal.hu

A 787 Dreamliner az Avianca színeiben számítógépes látványterven (Forrás: Boeing Company).


A kolumbiai fuvarozó nemrégiben jelentette be, hogy újra indítani kívánja 2001 óta szünetelő transzatlanti járatát Bogotá és London-Heathrow között. A brit főváros legnagyobb repterét júliustól hetente négyszer látogatja meg az Avianca Airbus A330-asa.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Avianca 2014 év végéig a tervek szerint négy Dreamlinert fog átvenni a Boeingtől, abból a 15-ből, melyet 2007-ben és 2012-ben két részletben rendelt meg a kolumbiai légitársaság.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!