Delhi lesz a British Airways Boeing 787-9-esének az első menetrendszerű útvonala – közölte a brit légitársaság, amely az első hosszított törzsű Dreamlinerét október 25-től kezdődően heti ötször készül üzemeltetni London-Heathrow és az indiai főváros repülőtere között.

A brit flotta egyik 787-8-asa Londonban egy 747-400-assal a háttérben. (Fotó: British Airways) | © AIRportal.hu

A brit flotta egyik 787-8-asa Londonban egy 747-400-assal a háttérben. (Fotó: British Airways)

Hamarosan tovább bővül a British Airways Dreamliner flottája. A brit légitársaságnak jelen állapot szerint összesen 42 darab 787-esre van érvényes rendelése, amelyből a Boeing a legkisebb, 787-8-as típusváltozatra szóló mind a 8 megrendelést már leszállította, miután a 787-9-es kerül napirendre. A 6 méterrel hosszabb törzsű Dreamlinerre a British Airways 22 gépes igényt formált, a komplett rendelésállomány fennmaradó 12 gépe pedig a leendő legnagyobb 787-es, a 787-10-es változatra szól.

A 2013 júniusa óta Dreamliner üzemeltető British Airways szeptemberben készül átvenni az első, Rolls-Royce Trent hajtóművel rendelt 787-9-esét. A közelgő dátum alkalmát megragadva a légitársaság tegnap meg is hirdette az új típus számára kiválasztott első útvonalat, minek alapján a 787-9-es október 25-től London – Delhi között kezdi meg menetrendszerű szolgálatát a brit nemzeti flottában. A hírek alapján Delhit követően az Egyesült Arab Emírségek és Omán fővárosa, Abu Dhabi, illetve Maszkat, majd Malajzia fővárosa, Kuala Lumpur kerülnek fel az új Dreamliner térképére.

A British 787-9-eseinek fedélzete négyosztályos konfiguráció szerinti lesz, járatonként összesen 216 utasnak férőhelyet biztosítva, az elülső, előkelő kabinrészben a légitársaság vadonatúj First Classjával, amelyre ezen a típuson nyolc utas foglalhat jegyet. A Club World business osztályon 42, a World Traveller Plus prémium turista osztályon 39, a hagyományos World Traveller turista osztályon 127 ülést helyeznek el.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 787-9-est tavaly júliusban elsőként az Air New Zealand (ANZ) vette flottájába. A amerikai repülőgépgyár azóta 34 darab 9-est adott át az összesen 498 gépre szóló 787-9-es rendelésállományból. A típus jelenlegi légitársasági üzemeltetői az ANZ-n kívül az All Nippon Airways, az Etihad Airways, a Japan Airlines, a Scoot, a United Airlines és a Virgin Atlantic Airways.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!