Prágát és Münchent is felveszi útvonalhálózatába az újonnan indult Air Lituanica. Az egyelőre egy darab Embraer E-170 típusú repülőgéppel rendelkező litván légitársaság június 30-án kezdte meg üzemszerű működését. Azóta három európai nagyvárosba kínálnak közvetlen járatokat. Két új desztinációjuk mellett hamarosan érkezik második gépük is a flottába.

Május 1-jén jelentette be indulását, június elején kezdett jegyértékesítésbe és ugyanezen hónap 30. napján már fel is szállt az első menetrendszerű járata az új litván légitársaságnak. Az Air Lituanica nyitójáratának célállomása Brüsszel volt, ahová hetente hat alkalommal kínálnak járatokat. Július 8-án indult a Vilniust Amszterdammal napi szinten összekötő járat és legutóbb augusztus 5-én, a német fővárossal, Berlinnel gazdagodott a kínálat. Az amszterdami útvonal olyannyira bevált, hogy szeptember 15-től már naponta kétszer indulnak járatok a holland fővárosba.


A légitársaság legfrissebb bejelentése szerint pedig szeptemberben máris tovább bővül az útvonalhálózat. Szeptember 20-tól a Cseh Köztársaság fővárosába, Prágába, majd másnap, 21-től Münchenbe is el lehet jutni a Air Lituancia gépének fedélzetén, méghozzá azzal a második Embraerrel, amely hamarosan csatlakozik a flottához.

A 86 üléses Embraer E-175-öst az Air Lituanica a brazil repülőgépgyár saját lízingcégétől, az ECC Leasing Company-től veszi tartós bérletbe. Az első gépet, az ES-AEB lajstromú E-170-est a stratégiai partner, Estonian Air-től lízingeli a litván vállalat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!