Földi mozgatás közben a Qantas két legnagyobb típusának, az Airbus A380-as és a Boeing 747-400-as egy-egy példányát sikerült egymásnak húzni. Az esetről beszámoló ausztrál híroldalak információi szerint a kár több millió dollárra rúg.

Február 27-én, csütörtökön késő este a Los Angeles Nemzetközi Repülőtéren a földi kiszolgáló személyzet hibájából a Qantas ausztrál légitársaság VH-OQI lajstromú Airbus A380-842 típusú Superjumbója vontatás közben nekiütközött az állóhelyen pihenő, VH-OEI lajstromú Boeing 747-438ER utasszállító repülőgépnek. A gépeket repülésre készítették volna elő, így szerencsére nem tartózkodtak utasok a fedélzeten.

A baleset következtében mindkét óriásgép szárnyvége megsérült, így nem engedték felszállni őket, emiatt a melbourne-i QF94-es járat, valamint a brisbane-i QF16-os járat is törlésre került. A hoppon maradt utasok számára szállást biztosítottak és a következő járatokkal lehetőséget biztosítottak számukra a célállomásuk elérésére.

A légitársaság a CASA (Civil Aviation Safety Authority) bevonásával vizsgálatot indított a baleset okainak feltárására. A károk felmérése jelenleg is zajlik, de az Ausztrál Szakszolgálati Engedéllyel Rendelkező Repülőmérnökök Szövetségének titkára, Steve Purvinas elmondása szerint több millió dolláros számlára kell számítani.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!