Különleges, limitált bőröndkollekcióval is búcsúztatja a British Airways a tavaly flottájából kivont Boeing 747-eseket, két példányt aukción értékesítenek.

A légitársaság honlapján elérhető tájékoztatás szerint a Globe-Trotterrel együttműködésben dobják piacra a kézzel készült bőröndöket, amelyekből mindössze 150 darabot gyártottak.

Fotó: British Airways

Az utolsó 747-es, amelyet nyugdíjazott a Biritsh Airways, a 60-as évektől használt BOAC festésmintát viselte, így a bőröndök is ezt a dizájnt követik majd: fehér alapon arany színű „Speedbird” logó kerül rájuk.

Az első két példányt aukción értékesíti a légitársaság, ezek az utolsó 747-es utolsó útján a fedélzeten voltak, amikor gépet Cardiffból új otthonába, St. Athanba repülték, mindkettőn megtalálható a járat kapitánya, Richard Allen-Williams aláírása.

A licit 2000 brit fontról indul, a befolyt összeget a hátrányos helyzetű fiatalokat támogató Flying Start programnak ajánlották fel, amelyet 10 éve közösen futtatnak a Comic Relief nevű szervezettel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A bőröndök magas fényű, vulkanizált farostlemezből készülnek, háromrétegű fehér színt kapnak, és tengerészkék bőr kiegészítőket, élvédőket kapnak, a belső vásznon 747-esek grafikái vannak. Az arany színű Speedbird logót kézzel festik.

A gyűjtők számára az teszi még vonzóbbá a kollekciót, hogy mindegyik bőröndbe egy korábban szétszedett 747-es egy-egy darabját helyezik el.

A British Airways utolsó 747-esének utolsó repülése. Fotó: British Airways

„Miközben eljött az idő, hogy búcsút mondjunk az Egek Királynőjének, ezekkel a BOAC-ihletésű bőröndökkel remek lehetőséget adunk azoknak, akik megünnepelnék a légiközlekedés letűnt korát” – olvasható a közleményben.

Nem véletlen, hogy a Globe-Trotterrel gyártat a British Airways, ez a cég készítette a BOAC személyzetének is a bőröndöket, amelyeket tartósságuk miatt szerettek.