Mostantól jobban oda kell figyelnie a United Airlines személyzetének arra, hogy a szolgálat megkezdése előtt mennyi idővel fogyasztják el az utolsó alkoholos italukat. A légitársaság a hatósági szabályozásnál szigorúbb korlátokat vezet be.

A légitársaság vezetősége a minap küldte ki a levelet dolgozóinak, amelyben tudatják velük, hogy az eddigi szabály, miszerint a munkaidő kezdete előtt 8 órával tilos az alkoholos italok fogyasztása, megváltozott: augusztus 17-től 12 óra ez az idő.

Az FAA által hivatalosan megállapított szabályozás szerint a pilóták és légiutas-kísérők 8 órával a szolgálati idejük előtt nem fogyaszthatnak alkoholt, illetve a vérükben mérhető alkoholszint nem haladhatja meg a 0,004%-ot. Európában a határérték 0,00%.

Forrás: United

A Unitednek az utóbbi két évben kétszer is volt problémája abból, hogy a pilótáik megbuktak az alkoholteszten.

A legutóbbi eset augusztus 3-án történt a glasgow-i repülőtéren, amikor két járatra induló pilótát is letartóztattak egy szondáztatás után.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A többi amerikai légitársaság, mint a Southwest, az American vagy a Delta, egyelőre nem tervezi, hogy szigorítaná a személyzetre vonatkozó alkoholfogyasztási szabályokat.