Szingapúr és Varsó között indít járatot jövő május közepén a LOT, a gépek az első időszakban hetente háromszor közlekednek majd.

A szingapúri Channel News Asia a Changi repülőtértől kapott tájékoztatásra hivatkozva azt írta, hogy az első járat május 15-én indul Varsóból, a visszaútra pedig 17-én kerül sor, de ez még hatósági jóváhagyás alatt van.

A járatokat a LOT ugyanazokkal a háromosztályos, 252 székes 787-8-as Dreamlinerekkel teljesíti, amelyekkel Budapest és New York, valamint Chicago között repülnek majd május 3-ától.

A tervek szerint a gépek májusban és júniusban hetente háromszor közlekednek majd az útvonalon, de a turisztikai főszezonban, júliustól már hetente négy alkalommal fordulnak majd a Dreamlinerek a két város között.

Fotó: AIRportal.hu

Ez lesz az első járat, amely közvetlen módon kapcsolja össze a két várost egymással, de a point-to-point utasok mellett természetesen az átszállókra is nagy figyelmet fordítanak. A LOT európai hálózatával tudja a Szingapúrba tartókat összeszedni, Changiról pedig 47 dél-kelet-ázsiai várost lehet elérni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőteret üzemeltető társaság üzletfejlesztési vezetője, Lim Ching Kiat azt mondta, az ázsiai utazók körében egyre nagyobb az érdeklődés a kelet-közép-európai régió iránt, de a teljes kontinens felé is élénk a forgalom. A repülőtér adatai szerint október végéig 3,6 millióan utaztak Changiról Európába, ez 7,8 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet. Jövőre a bővülés mértéke ennél is nagyobb lehet, mert Varsó mellett a 2018-as nyári menetrendi időszakban Athén, Düsseldorf és Stockholm is elérhetővé válik, így összesen 12 légitársasággal lehet Európa 14 országának 18 városába eljutni.