Szingapúrban nyitotta meg az Airbus és a Singapore Airlines a gépgyártó legújabb személyzeti képző központját Airbus Asia Training Centre néven, a 9250 négyzetméteres létesítmény a negyedik képzőközpont a sorban, de mind közül a legnagyobb.

A toulouse-i cég tájékoztatása szerint továbbképzéseket és mindegyik Airbus modellhez típus jogosító képzést is végeznek majd a Szingapúri egységben, az oktatói feladatokat nyolc szimulátor szolgálja ki (három A350, egy A380, és két-két A330-as és A320-as), a légiutaskísérőket pedig hat kabinban tanítják majd. A központ teljes kapacitással évente 10 ezer embert tud kiképezni.

Fotó: Airbus | © AIRportal.hu

Fotó: Airbus


Az AATC tavaly április óta már végez képzéseket, de azokat eddig a changi repülőtértől nem messze, a Singapore Airlines saját központjában tartották. A vegyes vállalkozásban működtetett központba eddig 17 légitársaság jelentkezett be az ázsia-óceániai térségből.

Az Airbus korábbi becslése szerint a régióban a következő húsz évben a mai 5600-róól 14 ezerre nő a szolgálatban lévő repülőgépek száma, így a hajózó személyzet létszáma a mostani 65 ezerről 170 ezerre bővülhet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!